PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/7573/novym_riaditelom_fakultnej_nemocnice_sa_stal_lubomir_jacko.html

Novým riaditeľom fakultnej nemocnice sa stal Ľubomír Jacko

Novým riaditeľom Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove (FNsP) sa stal ortopéd Ľubomír Jacko.

Do funkcie ho dnes v Prešove, na prvom tohtoročnom stretnutí vedúcich zamestnancov, oficiálne uviedol vedúci služobného úradu Ministerstva zdravotníctva SR Ladislav Štefanec.

Do júna minulého roka bola riaditeľkou FNsP Monika Pažinková a po jej odvolaní z funkcie, dočasne poverili vedením zdravotníckeho zariadenia dovtedajšieho námestníka Radovana Čuhu.

"V decembri sa uskutočnilo výberové konanie na post riaditeľa, do ktorého sa prihlásili štyria uchádzači. Porovnávali sa projekty, boli osobné pohovory s kandidátmi a napokon komisia vybrala doktora Jacka", povedal pre médiá Štefanec.

Nový riaditeľ konštatoval, že momentálne sa venuje analýze stavu nemocnice a chce si urobiť ekonomický a právny audit.

"Prioritou nemocnice je prechod na akciovú spoločnosť. To znamená urobiť vyrovnané hospodárenie a pretransformovať nemocnicu na nový typ hospodárenia. Myslím si, že v súčasnosti v nemocnici pracuje potrebné množstvo lekárov, také, ktoré je schopné zabezpečiť primeranú liečebno-preventívnu starostlivosť", povedal Jacko. Doplnil, že nemocnica zamestnáva na plný alebo čiastočný úväzok vyše 2200 ľudí, z čoho je asi 330 lekárov.

Riaditeľ sa chce sústrediť na zvyšovanie kvality poskytovaných služieb pre pacientov, kvalitný zdravotnícky personál, čo je spojené s kariérnym postupom a mieni dbať na spravodlivé a dôstojné ohodnotenie zamestnancov. Za dôležitú prioritu v nasledujúcom období Jacko označil aj pokračovanie v projekte výstavby internistického monobloku, na ktoré má nemocnica schválené nenávratné finančné prostriedky z eurofondov.

"Máme za to, že výstavbou nového monobloku by sme ušetrili podstatnú časť nákladov na dopravu a energie. Postavením monobloku by sme výrazným spôsobom skvalitnili ošetrovateľskú a liečebnopreventívnu starostlivosť o pacientov", konštatoval riaditeľ a dodal, že momentálne prebieha výberové konanie na hlavného dodávateľa.

Ľubomír Jacko je absolventom Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, v prešovskej nemocnici pôsobí 29 rokov a má špecializačnú atestáciu II. stupňa z ortopédie. V priebehu svojej lekárskej praxe absolvoval niekoľko študijných pobytov na pracoviskách vo viacerých európskych štátoch a Kanade. Od roku 1997 až do súčasnosti zastával funkciu zástupcu primára Ortopedického oddelenia FNsP v Prešove. Posledné dva roky pôsobí aj ako prezident Regionálnej lekárskej komory v Prešove.

 
3.1.2011 | Autor: TASR | Zdravotníctvo | čítané: 2164 krát