Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí traumatológovia ošetrili na Štedrý deň 34 pacientov

Dovedna 34 pacientov museli počas Štedrého dňa a nasledujúcej noci ošetriť lekári v pohotovostnej ambulancii oddelenia úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove.

"Z celkového počtu ošetrených pacientov bolo 10 takých, ktorí vyhľadali lekársku pomoc, nakoľko utrpeli rezné poranenia väčšinou pri príprave vianočných pokrmov", konštatovala hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková a dodala, že nešlo o extrémne komplikované zranenia.

Okrem toho lekári museli ošetrovať väčšinou podvrtnuté členky alebo ľahšie úrazy končatín. Koziaková spresnila, že jedna pacientka prišla do nemocnice s otrasom mozgu a tú si na oddelení nechali na pozorovaní. Rovnako bol hospitalizovaný pacient so starším zranením dolnej končatiny.

Oveľa pokojnejšiu službu zažili lekári na oddelení otorinolaryngológie. Tí sa počas Vianoc stretávajú predovšetkým s prípadmi, kedy ľuďom uviaznu v krku rybie kosti.

"Tentoraz sme zaznamenali len jeden takýto prípad, kedy z krku pacienta lekár odstránil asi dvojcentimetrovú kosť, nešlo o vážne poranenie a pacient mohol po ošetrení odísť", uviedla Koziaková.

Celkom sedem pacientov vyhľadalo odbornú pomoc interných lekárov. Podľa hovorkyne vo všetkých prípadoch išlo o problémy súvisiace trávením, pričom dvaja z nich boli hospitalizovaní na oddelení.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK