Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

FHE: Ro(c)ková kapela

Ro(c)ková kapela je prešovská skupina, ktorá hráva len raz v roku. Konkrétne na Štedrý deň. Táto tradícia funguje od roku 1996. Nevšednú formáciu založili Pavol Čekan a Slavomír Rokošný, prešlo ňou viacero prešovských muzikantov.

Ro(c)ková kapela
Ro(c)ková kapela

„Ani mne a ani Slavovi sa nechcelo sledovať ten predvianočný stres 24. decembra, a tak sme vzali nástroje, ja kontru a Slavo flautu, a šli sme hrať do našich rodín, do rodín našich kamarátov a taktiež potenciálnych frajerok, “ vysvetľuje vznik Ro(c)kovej kapely P. Čekan. Zásadne za svoju produkciu hudobníci odmietli pohostenie akéhokoľvek druhu. Aspoň spočiatku.

Ďalší rok sa už k dvojici pridal huslista Vlado Olexa. To už mala kapela nacvičený aj presný program, keďže bola pod drobnohľadom „kritika“ Peťa Adamkoviča.

V ďalších rokoch sa kapela vyvíjala sama od seba (P. Čekan v nej vyustupoval len sporadicky), k Slavovi pribudli nové mená. Tradícia prežila. Stabilným členom sa stal Jozef Smoter.

Ďalšími hráčmi, ktorí sa v Ro(c)kovej kapele objavili boli Robo Hatala, Vlado „Žigo“ Žigmund, Majo Sirka, Mišo Baloga...

Foto: archív

Facebook-web: http://www.facebook.com/group.php?gid=57068021982

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK