PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/7392/v_jarovniciach_je_zaujem_o_komunalne_volby_pomerne_velky.html

V Jarovniciach je záujem o komunálne voľby pomerne veľký

Záujem občanov o komunálne voľby v obci Jarovnice, okres Sabinov, je pomerne veľký.

TASR to potvrdila predsedníčka miestnej volebnej komisie Janka Marcinčinová. Účasť na voľbách sa už o 16. hodine pohybovala na úrovni 50 percent.

"Oproti voľbám, ktoré sa tu konali v posledných dvoch rokoch, je to nepomerne vyššia účasť. Ľudia chodia do volebných miestností už od rána. Obyvatelia rómskych osád prichádzajú postupne v priebehu celého dňa", konštatovala predsedníčka komisie. Dodala, že ďalší nápor voličov očakávajú ešte vo večerných hodinách.

Podľa Marcinčinovej voľby prebiehajú bez rušivých momentov a komisia doteraz nemusela riešiť žiadny podnet. Rovnako nemá hlásené žiadne aktivity, ktoré by mohli súvisieť s nekalými praktikami či kupovaním voličských hlasov.

V Jarovniciach žije viac ako 5400 obyvateľov, pričom vyše 4000 býva v rómskej osade. Pre komunálne voľby boli v obci zriadené dva okrsky, v ktorých môže odovzdať hlas celkom 2648 oprávnených voličov. O priazeň voličov sa uchádzajú traja kandidáti na starostu a 49 kandidátov na poslancov obecného zastupiteľstva. To bude v nasledujúcom volebnom období pracovať v 13-člennom zložení.

 
27.11.2010 | Autor: TASR | Politika | čítané: 2533 krát