Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Patrik Tomič sa vzdáva kandidatúry na funkciu primátora

O funkciu primátora mesta Prešov sa v novembrových komunálnych voľbách budú napokon uchádzať iba piati kandidáti.

Mestská volebná komisia v októbri zaregistrovala spolu šesť kandidátov, pričom jedným z nich bol 42-ročný športový manažér Patrik Tomič, ktorý sa mienil o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý. Ten dnes oficiálne oznámil, že sa kandidatúry vzdáva.

"Po stretnutí so súčasným primátorom Pavlom Hagyarim, s ktorým sme diskutovali o našich programoch, som sa rozhodol, že sa kandidatúry vzdám v jeho prospech. V programoch sme našli zhody týkajúce sa hlavne podpory mládeže, školstva, športu, ale i ďalších rozvojových činností. Verím, že spoločným úsilím sa ich podarí presadiť", zdôvodnil krátko svoje rozhodnutie Tomič.

Zároveň poprel, že by jeho rozhodnutie bolo súčasťou nejakej predvolebnej taktiky. Potvrdil však záujem spolupracovať s novým vedením mesta hlavne v oblasti podpory a organizovania voľno-časových aktivít detí a mládeže. Tomič konštatoval, že písomné oznámenie o vzdaní sa kandidatúry plánuje mestskej volebnej komisii doručiť najneskôr do piatka (19.11).

Do volebného súboja o post primátora Prešova vstupujú traja nezávislí kandidáti: právnik a súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Anton Bidovský, úradujúci primátor Pavel Hagyari a vysokoškolská učiteľka a mestská poslankyňa Marta Kollárová. Koalícia KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd sa dohodla na spoločnom kandidátovi, ktorým je poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Ondrej Matej. Kandidátom strany Smer-SD je zástupca riaditeľa strednej odbornej školy a mestský poslanec Milan Laca, ktorý ide do volieb aj s podporou ĽS-HZDS, SNS a HZD.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK