PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/72/jaro_dobrovodsky_napokon_zamieri_do_talianska.html

Jaro Dobrovodský napokon zamieri do Talianska

O služby dvadsaťročného pravého krídla Jaroslava Dobrovodského, odchovanca prešovskej hádzanárskej liahne, bol v uplynulých dňoch eminentný záujem. Už-už to vyzeralo, že si to nasmeruje do Sečoviec, kde aj začal prípravu, napokon však jeho kroky povedú na Apeninský polostrov.

"Dostal som ponuku z talianskeho klubu najvyššej súťaže, zo Syrakúz. V podstate sa tak udialo náhodou, kontaktovali ma telefonicky, uvažoval som o tom týždeň a napokon sa rozhodol túto ponuku prijať. Do Syrakúz by som mal odísť na budúci týždeň, bez nejakých testov by som mal priamo nastúpiť do prípravy," potvrdil ´talianske´ šumy samotný hráč a dodal: "Podľa informácií, ktoré mám k dispozícii, je úroveň najvyššej talianskej súťaže približne rovnaká ako u nás, Syrakúzy sa v nej minulý rok zachraňovali, teraz by chceli ísť vyššie, niekam do prvej šestky. Detaily zmluvy, ani jej dĺžku zatiaľ ešte presne nepoznám, dohadovať sa ešte budú priamo na mieste."

Dobrovodský je ešte stále hráčom Prešova, medzi Tatranom a Syrakúzami teda bude musieť dôjsť ku vyrovnaniu. Ako sme však spomínali, ľavoruký slovenský juniorský reprezentant sa pripravoval v Sečovciach a jeho prestup, prípadne hosťovanie už bolo na spadnutie. Potvrdil nám to aj tréner majstrovského ŠKP Sečovce Martin Lipták: "Jaro u nás začal prípravu, bol s nami aj na sústredení v Bešeňovej. Chystali sme rokovania s Prešovom, keď v utorok prišiel za mnou, že má ponuku do Talianska a že ju chce prijať. Vážim si, že to urobil takto otvorene a priamo, napokon, poznám ho ešte ako tréner Košíc, kde sa pod mojim vedením pripravoval pred minulou sezónou, považujem ho za poctivého a seriózneho chlapca, takže verím, že do toho Talianska skutočne pocestuje a nebude v tom nič iné."

 
4.8.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 3412 krát