Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Peter Hlinka cestuje s Tatranom do Trnavy

Olympionik Peter Hlinka od skončenia nedávneho šampionátu "dvadsaťjednotiek" neustále zamestnáva pozornosť médií. Vlastne už v zime sa mu črtalo viacero zahraničných ponúk, no keďže chcel byť radšej na očiach a pri bojoch o postup na OH v Sydney, čo sa mu napokon i splnilo, ostal doma v prešovskom Tatrane. Kolotoč, kedy a kam, sa okolo neho krúti už dosť dlho. Manažéri pracujú vraj na získaní obojstranne najvýhodnejšieho angažmán pre urasteného defenzívneho futbalistu. P. Hlinkovi 30. júna 2000 vypršala profesionálna zmluva s FC Tatran Prešov.

Napriek tomu, i keď s určitými komplikáciami, v prvom zápase na domácej tráve v novom marssuperligovom ročníku v zeleno - bielom v jeho závere vybehol. Veľmi dobre zahral aj následne v Trenčíne a bol tiež pri víťazstve Prešovčanov nad púchovským nováčikom. Keďže P. Hlinka a FC Tatran Prešov uzavreli dohodu o vykonávaní športovej činnosti na mesiac júl 2000, vyzvedali sme, čo ďalej s Hlinkom. Ostáva naďalej v Tatrane, alebo sa poberie inam? Odpovedá prezident FC Tatran Prešov Vladislav Sabol: "V prípade Hlinku sa situácia dosť často mení. Konkrétne, kam zamieri vám nepoviem ani teraz. Čakáme totiž každú chvíľu stanovisko francúzskeho prvoligistu z Bastie. Vážny záujem stále majú tri vážne nemecké kluby. Všetko je rozpracované. S P. Hlinkom sme rokovali pomerne dlho a predvčerom dospeli k predbežnému záveru, že do Trnavy s našim marssuperligovým tímom pocestuje. Odtiaľ odíde na štyri dni do zahraničia a do budúcej stredy by sa jeho prípadný transfer mal definitívne uzavrieť."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK