PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/7061/spolocnym_kandidatom_na_primatora_za_stredopravu_koaliciu_je_o-matej.html

Spoločným kandidátom na primátora za stredopravú koalíciu je O.Matej

Stredopravá koalícia SDKÚ-DS, KDH, SaS a Most-Híd sa dohodla na spoločnom postupe v komunálnych voľbách v meste Prešov.

Ich spoločným kandidátom na post primátora bude súčasný poslanec NR SR Ondrej Matej (SDKÚ-DS). Oficiálne o tom informovali včera večer po podpísaní koaličnej zmluvy.

Ešte začiatkom leta mestský koordinačný výbor KDH informoval, že o funkciu primátora sa bude uchádzať Stanislav Kahanec. Miestny zväz SDKÚ-DS koncom augusta navrhol Ondreja Mateja. Od toho času prebiehali rokovania, pričom podporu jednému z pravicových kandidátov deklarovali aj zástupcovia SaS a Most-Híd. Ku konečnej dohode sa podarilo dospieť až včera.

"Spoločná kandidatúra sa nerodila ľahko, aj KDH a SDKÚ-DS postavili silného kandidáta. Nakoniec však zvíťazila zodpovednosť a vzťah k Prešovu a preto sme postavili jedného kandidáta. Mesto potrebuje mať vedenie, ktoré bude mať ťah na Bratislavu a v spolupráci s vládou pomôže Prešovu vyriešiť jeho problémy", povedal pre TASR predseda Miestneho zväzu SDKÚ-DS Juraj Hurný.

Spokojnosť s dohodou vyjadril predseda Mestského koordinačného výboru KDH v Prešove Juraj Hreha, ktorý uviedol, že táto koalícia je najlepším východiskom zo súčasnej situácie v meste Prešov.

Ondrej Matej (SDKÚ-DS) má 40 rokov, je ženatý a má dve deti. Za svoje priority považuje riešenie dopravy, vytváranie pracovných miest a rovnako sa chce zamerať aj na riešenie problematiky týkajúcej sa neprispôsobivých občanov.

Pravicové strany sa dohodli aj na spoločnej kandidátke na posty poslancov mestského zastupiteľstva. Na zozname bude 17 kandidátov za KDH, deväť za SDKÚ-DS, štyroch postaví SaS a jedného Most-Híd.

Vo štvrtok popoludní oficiálne potvrdil svoju kandidatúru aj súčasný primátor Pavel Hagyari, ktorý sa chce o hlasy voličov uchádzať ako nezávislý kandidát. Okresná rada strany Smer – SD vo štvrtok večer rozhodla, že do volebného súboja postaví poslanca mestského zastupiteľstva Milana Lacu.

Okrem spomínaných kandidátov sa mieni o primátorské kreslo uchádzať aj športový manažér Patrik Tomič (nezávislý) a riaditeľ súkromnej strednej školy Emil Blicha.

 
2.10.2010 | Autor: TASR | Politika | čítané: 1869 krát