Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Hlasovanie v regióne Šariša zatiaľ prebieha bez problémov

Priebeh referenda v regióne Šariša je zatiaľ bezproblémový a hlasovanie prebieha v súlade s platnou legislatívou.

TASR to potvrdili predsedovia Obvodových referendových komisií v Prešove, Bardejove, Stropkove a vo Svidníku.

Jozef Kislík, predseda ObRK v Prešove, ktorá dohliada na hlasovanie v okresoch Prešov a Sabinov, konštatoval, že podľa doterajších hlásení okrskových komisií v obciach Župčany a Ražňany už ráno chýbal jeden člen.

"Komisie sú však funkčné a nebolo potrebné, aby politické strany ani samosprávy nominovali náhradníkov. V nami navštívených okrskoch sa účasť na referende pohybovala okolo poludnia zhruba na úrovni 10-12 percent. Hlasovania sa zúčastňuje mladá i staršia generácia", uviedol Kislík a dodal, že najviac ľudí v obciach prichádzalo po bohoslužbách. Popoludní v obci Chmeľov vypadla v referendovej miestnosti elektrina, na odstránení poruchy sa pracuje.

Podľa slov predsedníčky ObRK v Bardejove Kristíny Zamborskej v tomto obvode do 12.hodiny nezaznamenali žiadne udalosti, ktoré by mohli narušiť hladký priebeh referenda. "Členovia komisie navštívili viacero okrskov a účasť bola pomerne nízka. Teraz sa však zlepšilo počasie a preto predpokladáme, že príde viac občanov", dodala Zamborská.

Pokojný priebeh referenda potvrdil aj predseda ObRK vo Svidníku Pavol Kovalík. Do dvoch okrskových komisií v obvode sa vraj nedostavil jeden člen, všetky komisie v okrese sú však funkčné. "Účasť zatiaľ nevieme odhadnúť, nakoľko sa ešte nevrátili z výjazdu niekoľkí členovia ObRK, ktorí sú stále v teréne", povedal Kovalík.

K účasti na referende sa zatiaľ nechcel vyjadriť ani predseda ObRK v Stropkove Daniel Čura, ktorý je spolu s ďalšími členmi na výjazde do jednotlivých okrskov. Potvrdil však, že priebeh hlasovania je pokojný a neznamenali žiadne problémy.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK