Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Nemeckí študenti u viceprimátora

Dňa 31. 7. 2000 prijal v obradnej sieni prešovskej radnice zástupca primátora Ing. Štefan Kužma študentov z družobného Remscheidu v Nemecku.

Mladí ľudia prišli do šarišskej metropoly, aby počas desaťdňového pobytu spoznali čo najviac z prekrásnej prírody, zvykov a kultúry, oboznámili sa s historickými pamiatkami a nadviazali nové priateľstvá. Sú totiž ubytovaní v rodinách študentov z Gymnázia na Konštantínovej, s ktorými majú už niekoľko rokov veľmi dobré kontakty. Ide vlastne o výmenné návštevy, ktoré majú ešte viac upevniť nadviazané vzťahy medzi mladými ľuďmi Remscheidu a Prešova. Nemecký študenti zavítajú postupne do Košíc, Bardejova, Vysokých Tatier, ale najviac sa už dnes tešia na plavbu plťou po Dunajci.

"Máte pred sebou dni spoznávania a oboznamovania sa s nepoznaným," podčiarkol na prijatí viceprimátor Ing. Š. Kužma a dodal : "Verím, že počas pobytu v Prešove a kraji sa presvedčíte o tom, že nie hranice, nie politické presvedčenie či hospodárska prosperita, ale ľudské hodnoty sú tými pravými hodnotami, ktoré má zmysel vyznávať."

Tieto slová potom rezonovali aj v družnej debate medzi študentmi Remscheidu a Prešova. Veď vzájomná výmena myšlienok, informácií, ale i želaní a dojmov prispeje k upevneniu priateľstva a stane sa pevným ohnivkom a základom pre budúcnosť.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK