PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/6868/navrh_na_odpredaj_siedmich_nehnutelnosti_by_mal_byt_opatovne_prerokovany_v_septembri.html

Návrh na odpredaj siedmich nehnuteľností by mal byť opätovne prerokovaný v septembri

Na LIII.riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanecký zbor neprijal uznesenie k bodu o odpredaji nadbytočného mestského majetku.

Zámer v materiáli predloženom Ing. Miroslavom Hudákom, vedúcim Odboru správy mestského majetku bol predať formou verejnej obchodnej súťaže 28 nehnuteľností. Materiál bol prerokovaný aj na zasadnutí Mestskej rady. Komisia pre nakladanie s majetkom mesta, ktorá má zastúpenie všetkých poslaneckých klubov vytypovala z predloženého návrhu 7 nehnuteľností, u ktorých je podľa jej predsedu, Ing. Ľudovíta Malagu predpoklad rýchleho odpredaja, nakoľko sú všetky v prenájme a nájomcovia majú záujem o ich odkúpenie a následné investovanie vlastných prostriedkov do zveľaďovania.

Jedná sa predovšetkým o nebytové priestory obytných domov, kde je mesto menšinovým vlastníkom, t.j. zbytkové malé plochy, v ktorých sú predovšetkým malé predajne. V jednom prípade ide o ambulanciu lekára na prvom podlaží obytného domu. Prakticky sme prihliadali na stanoviská výborov mestských častí. Občania by určite neprišli o občiansku vybavenosť“, potvrdil Ing. Malaga.

Celkový predpokladaný objem získaných financií podľa trhovej hodnoty je 650 tis. €. Majetková komisia sa pôvodne zaoberala až 65-timi nehnuteľnosťami, do najužšieho výberu s možnosťou najrýchlejšieho odpredaja ich však zaradili 7.

Primátor Pavel Hagyari chce predložiť predmetný návrh opätovne do septembrového zastupiteľstva. Medzitým bude znova prerokovaný v komisii a Mestskej rade. Ing. Malaga ho chce doplniť ešte o jeden bod a to nehnuteľnosť s pozemkom, ktorý je súčasťou meštianskeho domu na Hlavnej 22.

 
27.8.2010 | Autor: Iveta Adamová | Mesto Prešov | čítané: 1882 krát