Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Návrh na odpredaj siedmich nehnuteľností by mal byť opätovne prerokovaný v septembri

Na LIII.riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanecký zbor neprijal uznesenie k bodu o odpredaji nadbytočného mestského majetku.

Zámer v materiáli predloženom Ing. Miroslavom Hudákom, vedúcim Odboru správy mestského majetku bol predať formou verejnej obchodnej súťaže 28 nehnuteľností. Materiál bol prerokovaný aj na zasadnutí Mestskej rady. Komisia pre nakladanie s majetkom mesta, ktorá má zastúpenie všetkých poslaneckých klubov vytypovala z predloženého návrhu 7 nehnuteľností, u ktorých je podľa jej predsedu, Ing. Ľudovíta Malagu predpoklad rýchleho odpredaja, nakoľko sú všetky v prenájme a nájomcovia majú záujem o ich odkúpenie a následné investovanie vlastných prostriedkov do zveľaďovania.

Jedná sa predovšetkým o nebytové priestory obytných domov, kde je mesto menšinovým vlastníkom, t.j. zbytkové malé plochy, v ktorých sú predovšetkým malé predajne. V jednom prípade ide o ambulanciu lekára na prvom podlaží obytného domu. Prakticky sme prihliadali na stanoviská výborov mestských častí. Občania by určite neprišli o občiansku vybavenosť“, potvrdil Ing. Malaga.

Celkový predpokladaný objem získaných financií podľa trhovej hodnoty je 650 tis. €. Majetková komisia sa pôvodne zaoberala až 65-timi nehnuteľnosťami, do najužšieho výberu s možnosťou najrýchlejšieho odpredaja ich však zaradili 7.

Primátor Pavel Hagyari chce predložiť predmetný návrh opätovne do septembrového zastupiteľstva. Medzitým bude znova prerokovaný v komisii a Mestskej rade. Ing. Malaga ho chce doplniť ešte o jeden bod a to nehnuteľnosť s pozemkom, ktorý je súčasťou meštianskeho domu na Hlavnej 22.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK