Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kvety vyriešili problém

Pred kostolom Kráľovnej Pokoja na Sídlisku III vedie okrem chodníka pre chodcov aj cyklistický chodník.

Na tomto mieste dochádzalo k častým kolíziám.

Pred kostolom Kráľovnej Pokoja na Sídlisku III vedie okrem chodníka pre chodcov aj cyklistický chodník. Na tomto mieste dochádzalo k častým kolíziám. Tento problém sa preto radnica rozhodla riešiť čo najurgentnejšie. Primátor mesta po nedávnej prehliadke sídlisk na kolieskových korčuliach spolu s náčelníkom mestskej polície a vedúcim oddelenia verejnoprospešných činností zhodnotil situáciu: "Dostali sme dosť veľa podnetov hovoriacich o tom, ako cyklisti a in line korčuliari ohrozujú svojou jazdou veriacich prichádzajúcich do kostola, prípadne keď počas omše stoja pred ním. Situáciu sme si aj overili a rozhodli sme sa ju kvôli bezpečnosti vyriešiť čo najskôr." Mesto teda zabezpečilo kamenné kvetináče s nasadenými kvetinami a drevinami, ktoré teraz tvoria prirodzenú zábranu a tento problém značne eliminovali. V druhej etape chce oddelenie verejnoprospešných činností nainštalovať v blízkosti kostola aj pätnásť nových lavičiek. "Hradené budú z položky bežnej údržby a určite nepresiahnu sumu tisíc eúr", uviedol vedúci oddelenia. Ďalšou novinkou na podnet niektorých občanov z neďalekého domova sociálnych služieb je rozšírenie prevádzkového času miestnej fontány. "Momentálne strieka dvanásť hodín denne, od deviatej do dvadsiatej prvej hodiny. Platí to od 1. mája do 15. októbra. Objem vody je 57 m3 a čistíme ju raz za 28 dní", dodal Mgr. Sepeši.

Pri samotnej "in line obhliadke" mesta bolo zistené aj chýbajúce zábradlie v nebezpečnom strmom úseku cyklistického chodníka, ktoré bude v krátkej dobe nainštalované.

Súvisiace články
13.8.2010 Mesto upravuje plochy na námestí Kráľovnej pokoja
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK