Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

J. Kužma bude kandidátom DS

Poslanec Národnej rady (NR) SR za Slovenskú demokratickú koalíciu a expodpredseda Demokratickej strany (DS) Jozef Kužma potvrdil 3. septembra na tlačovej besede v Prešove svoju kandidatúru do volieb predsedu vyššieho územného celku v Prešovskom kraji. Informoval, že DS bude stavať svojho samostatného kandidáta do týchto volieb ešte v Žilinskom kraji. Je ním jeho kolega z parlamentných lavíc a primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský. Ich nominácia v rámci DS bola výsledkom akceptácie návrhov zástupcov krajov v republikovej rade DS.

J. Kužma uviedol, že DS bude odporúčať svojim členom a sympatizantom, aby v druhom kole volieb predsedu VÚC po prvokolovom neúspechu vlastných kandidátov dali svoje hlasy kandidátom za Slovenskú demokratickú a kresťanskú úniu (SDKÚ) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). O to isté "poprosia" na úrovni krajských orgánov lídrov SDKÚ a KDH. Vo všeobecnosti je však J. Kužma nespokojný, že nedošlo v rámci bývalej tzv. modrej koalície ku koaličnej dohode. Príčiny toho vidí v krátkozrakých medzipersonálnych "skratoch".

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK