Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Problémy s parkovaním

Zatiaľ čo polícia beztrestne jazdí a parkuje kde chce, hnevá pokutami bežných šoférov a chodcov.

V spoločnosti platia zákony, no na pravidlá cestnej premávky sa dbá až príliš a problémami s pokutami sa Prešov môže porovnávať s najväčšími európskymi mestami. Ľudia často pod tlakom času ani nemajú inú možnosť, než porušiť niektoré pravidlá. Potom sú celý čas v strese, či auto nie je odtiahnuté, alebo nemá papuču (čo sa nakoniec potvrdí). Prevádzka auta je nepochybne drahšia, ako ďalšie oblasti života a človek ešte dostane pokutu, pretože zamestnaním niekoho je striehnuť a zarobiť.

Zle parkujúce vozidlá pritom nemusia vždy chodcom vadiť v pohodlnom pohybe. Problém nastáva, keď sa objaví všadeprítomná motorizovaná hliadka polície a mestskej polície.

Policajné auto vždy zastaví čo najbližšie na tom najnevhodnejšom mieste, aby sa policajti náhodou neprešli peši. Hoci aj uprostred chodníka, čo na tom, že sa okolo nich nedá prejsť. Následne na auto (ktoré stále nemusí nikomu vadiť), nasadzujú blokovacie zariadenia (ztv. papuče), medzitým sa stihnú pohádať s majiteľom auta, poprípade rozčúlia ďalších ľudí, alebo auto jednoducho ukradnú. Pardón odtiahnu. Keď vedľa zastaví aj odťahové vozidlo, doslova zablokuje dopravu. To všetko celkom zbytočne, stačilo by zvoľniť nekompromisný prístup policajtov alebo im zakázať vôbec jazdiť služobnými autami a život mnohých Prešovčanov by bol krajší.

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK