Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

TEEBEE & CALYX na Dobrom Festivale.

Hudobná spolupráca Teebee-ho a Calyxa sa naplno začala v roku 2004, ale začiatok ich priateľstva sa datuje až do roku 1998.

V tej dobe sa totiž obaja stali kolegami na legendárnom vydavateľstve Moving Shadow, kde sa im podarilo nahromadiť jedinečnú zbierku nahrávok.

Po počiatočných úspechoch Teebee svoju kariéru naplno odštartoval až s vydavateľstvom Subtitles. Od roku 2000 strhával pozornosť na atmosférické a ojedinelé tracky a do drážok vinylov sa postupne dostávala hudba od producentov ako Future Prophecies, Abstract, Cause 4 Concern, Stratus, Illformants, Zero Tolerance, Rob F, Impulse, Chris. Su a Noisia. Niet pochýb, že Subtitles prinieslo do „DnB vôd“ originalitu a nápaditosť. Vysoko nasadená latka kvality je pre jeho značku príznačná dodnes a každý nový release sa väčšinou vyhupne v predajnosti vinyl shopov na najvyššie pozície. Momentálne patrí Subtitles k jednému z najprestížnejších a najsledovanejších vydavateľstiev. Hlavnou devízou je fakt, že dosky Subtitles nebývajú re-pressované, takže ich na svete nebehá mnoho a niektoré sa preto na aukčných serveroch predávajú za desiatky liber.

Prichádza rok 2004 a Teebee s Calyxom sa po prvý krát stretávajú v štúdiu. Od tohto momentu sa tiež začína do dnes nekončiaca spolupráca týchto dvoch matadorov drum and bassu. Ich prvé spoločné tracky “Follow the leader” a ”Cyclone” sa objavili na Calyxovom debutovom albume „No Turning Back“, ktorý bol vydaný na Moving Shadow v roku 2005. Tento album zaznamenal taký úspech, že v priebehu polroka od jeho vydania bol re-pressovaný presne 3-krát! Všimli si to aj promotéri z celého sveta a pozvali Larryho na turné. Okrem celej Európy sa predstavil dvakrát v USA a dvakrát v Austrálii.

V roku 2007 sa na trhu objavuje prvý spoločný album Teebeeho a Calyxa s názvom „The Anatomy“, ktorý zároveň znamenal aj štart ich spoločného vydavateľstva Momentum Music. Nahrávka sa držala niekoľko týždňov na najvyššom mieste predaja vrámci vinyl shopov a dvojica TeeBee a Calyx sa tak vydala na svetové turné. V ich spoločných „back to back“ setoch prezentujú svojský pohľad na nepravidelné rytmy a nemajú problém pri tom obslúžiť 4 playere, 2 gramofóny a 2 mixpulty. Práve tento „setup“ použili prvý krát v októbri 2007 v Moskve a odvtedy je to ich podmienka na zmluve pri bookingu. A nebude tomu inak ani 3. júla 2010 na Dobrom Festivale v Prešove! Pri tomto štýle mixovania objavili neuveriteľný počet nápadov a možností ako dá pracovať so zvukom, takže je na mieste tvrdenie, že ich show za mixpultmi sa stáva nezabudnuteľným zážitkom.

V súčasnosti obaja pracujú na ich druhom spoločnom albume, ktorý plánujú vydať ako 3 x 12“ vinyl, prípadne si budete môcť zadovážiť 2 x CD, alebo digitálnu kópiu. Zatiaľ čo vinylová verzia bude obsahovať len 6 skladieb, CD-čko bude obsahovať až 20 kúskov so širším záberom rôznych štýlov. Istotne sa je na čo tešiť!

Web:
http://www.myspace.com/teebeesubtitles
http://www.myspace.com/calyxuk
http://www.myspace.com/subtitlesmusic
http://www.myspace.com/momentummusicuk

tu si môžete vypočuť ich sety:

Sety:
http://dnbshare.com/download/TeeBeeNov09DeeperMix3Dex1.mp3.html
http://www.reprisemusicgroup.com/agency/audio/Calyx&Teebee-ATMIssue71CoverCD.mp3

Súvisiace články
6.7.2010 GALERIA: Dobrý Festival 2010 5.7.2010 Prešovský Dobrý festival dostal výbornú 2.7.2010 Tvorivé dielne na Dobrom Festivale 1.7.2010 Kompletný program - Dobrý Festival 2010 1.7.2010 BREAK na Dobrom Festivale 30.6.2010 MC Rymetyme a jeho “drumík” na Dobrom Festivale 28.6.2010 V Get Explode je možné všetko! 28.6.2010 Miro Tásler o Dobrom Festivale: „Zavolal som si kapely, ktoré mám rád“ 15.6.2010 Gary Moore na Dobrom Festivale 2010 11.6.2010 Dobrý Festival: Aktuálne novinky slovenskej hudobnej scény naživo 29.5.2010 Obľúbené kapely Chiki Liki Tu-A a Heľenine Oči pozývajú na domáci Dobrý Festival
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK