Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Elton John

Foto - Najslávnejší hudobník sveta odohral so svojou skupinou koncert v košickej Steel Arene

Elton John & The Band World Tour 2010

Steel Arena nebola vypredaná, no bola plná. Na chvíľu stred hudobného sveta si prišlo užiť asi 6000 ľudí z celého okolia.

Elton John takmer po každej skladbe odišiel od klavíra a s obrovským úsmevom sa klaňal fanúšikom na všetky strany. Napil sa vody s kockami ľadu, robil grimasy, vyskočil na klavír a občas ním buchol. O vizuálny zážitok sa postarala projekcia, jedna kamera snímala len eltonove ruky behajúce po klávesoch, ostatné kamery snímali ďalších členov kapely. Jeho klavírne sóla sú virtuózne a dominantný bol samozrejme silný hlas. To všetko prispelo k dokonalej dve a pol hodinovej spektakulárnej hudobnej šou bez predkapely.

Spevák bezchybne odspieval staré megaúspešné skladby aj novšie veci, rýchle aj pomalé, takže program mal svoje vyvrcholenia. Napríklad Rocket Man predviedol v dlhej a nevídanej improvizovanej úprave a úspech mala aj skladba Sorry Seems to be the Hardest Word. Ďalej to boli: Don't Let the Sun Go Down on Me, Daniel, Tiny Dancer, Sacrifice, Nikita, I´m Still Standing, Candle in the Wind, Can You Feel The Love Tonight...

O zdanlivo bezchybný zvuk sa postaral osobný zvukár Andreu Bocelliho. Na ozvučenie Steel Areny sa pripraval niekoľko mesiacov no odborníci vedia, že zvuk mal svoje limity, napokon je to hokejový štadión.

Elton priletel do Košíc len pár hodín pred koncertom súkromným lietadlom. V Aréne ho čakali tri luxusne zariadené šatne. Organizátori museli zabezpečiť pre jeho anglickú skupinu tiež dobré jedlo, ochutnali naše špeciality, aj jeden vegetariánsky chod.
Hneď po skončení koncertu policajné autá eskortovali dve limuzíny rovno na letisko.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK