Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Prešovský kraj výrazne prispel k volebnému výsledku KDH

V Prešovskom kraji odovzdalo svoj hlas v uplynulých parlamentných voľbách Kresťanskodemokratickému hnutiu (KDH) 48.882 voličov, čo predstavuje takmer štvrtinu všetkých hlasov, ktoré získal tento politický subjekt v rámci Slovenska.

Uviedol to dnes na stretnutí s novinármi podpredseda Krajskej rady KDH a predseda Okresného centra v Prešove Stanislav Kahanec, ktorý zdôraznil, že kraj výrazne prispel k celkovému volebnému výsledku ich strany.

Podľa neho najväčší percentuálny nárast oproti predchádzajúcim voľbám v roku 2006 zaznamenali v okresoch Levoča, Vranov nad Topľou a Prešov. Čo sa týka absolútnych čísel v rámci kraja, najviac hlasov získalo KDH v okrese Prešov, celkom 13.039, pričom evidujú nárast o 2434 hlasov.

"Tým len chcem zdôrazniť, že pozícia okresu Prešov pre prínos aj kraja aj Slovenska je veľmi dôležitá a preto s týmto výsledkom môžem vyjadriť spokojnosť, " povedal okresný predseda KDH s tým, že ich strana v Prešovskom okrese skončila na druhom mieste za Smerom-SD so ziskom 17,98 percenta.

Vďaka tomuto výsledku a získaným preferenčným hlasom sa do Národnej rady SR dostal aj bývalý europoslanec Ján Hudacký. Ten dnes pred novinármi konštatoval, že jeho prioritou zostáva hospodárska oblasť. Tej sa chce venovať či už ako poslanec alebo v prípade ponuky aj ako člen exekutívy.

Zároveň podotkol, že o personálnych otázkach je zatiaľ predčasné hovoriť napriek tomu, že predstavitelia SDKÚ-DS, SaS, KDH a Mosta-Híd rokujú o možnom zostavení vlády. Podľa neho je v prvom rade potrebné počkať na oficiálne poverenie na zostavenie vlády potenciálnej štvorkoalície od prezidenta republiky.

Hudacký sa chce zamerať hlavne na technickú infraštruktúru, ktorá je základným predpokladom rozvoja podnikateľskej sféry. Jeho snahou je, aby sa v prípade stimulov vytvorili rovnaké podmienky pre zahraničných i domácich investorov.

"Už aj na Slovensku máme dostatok investorov, ktorí majú voľné potenciálne zdroje a rozhodne treba, aby ich prioritne umiestňovali v okresoch, kde je tá sociálno-ekonomická situácia najhoršia, " povedal Hudacký.

Na tieto účely je podľa neho potrebné lepšie využívať eurofondy, čo úzko súvisí s volebným programom KDH, ktoré navrhovalo rozdelenie Regionálneho operačného programu na štyri, čím by sa zabezpečila lepšia dostupnosť zdrojov a jednoduchší spôsob získania peňazí zo štrukturálnych fondov pre jednotlivé regióny.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK