Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Objekt

Foto - Ďalší výtvarný projekt Ivany Pančákovej stojí za pohľad na brehu Torysy.

Výtvarná aktivita žiakov ZUŠ vo Prešov ateliéru PaedDr. Ivany Pančákovej stvorila výtvarný objekt v tvare obrovskej stoličky.

Na stoličke sa dá sedieť, mladí umelci si to hneď vyskúšali. Na jej stavbu bol použitý materiál, ktorý počas nedávnych povodní naplavila rozvodnená rieka Torysa. Ivana Pančáková k motívu dnešnej práce uvádza: "Je to objekt, ktorý reaguje na tragédiu minulých týždňov - na záplavy. Niečo voda vzala (a to je nenávratne preč) ale niečo voda priniesla, okrem komárov aj veľa naplaveného materiálu, ktorý sme tvorivo spracovali do výtvarného objektu - mega-stoličky, aby sa niečo, počasie, ľudia... ukľudnili, usadili, odpočinuli, pozastavili. Žiakov tým učím aj niečomu dôležitejšiemu, že každý problém prináša so sebou aj niečo pozitívne, niečo na čom sa dá stavať, z čoho sa možno niečomu naučiť. Každá tragédia má v sebe aj niečo pozitívne, len treba kreatívne myslieť a byť pozitívne naladený."

Objekt je možné vidieť na Sídlisku III. , pri chodníku na brehu Torysy oproti skôr spomínanému maľovanému paneláku. Tieto nápady robia Prešov krajším.

Súvisiace články
15.5.2010 Najkrajší panelák v Prešove je na Sídlisku III.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK