PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/6464/nariadenia_regionalneho_uradu_verejneho_zdravotnictva_so_sidlom_v_presove_v_suvisosti_s_povodnovou_situaciou.html

Nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove v súvisosti s povodňovou situáciou

Zaplavené individuálne vodné zdroje obyvateľov po opadnutí povrchovej vody vyčerpať a následne ich mechanicky vyčistiť, vrátane okolia (najmenej do vzdialenosti 10m). Po mechanickom vyčistení studne je potrebné vykonať opakovane chemickú dezinfekciu studní chlórňanom sodným (obch. názov SAVO) podľa návodu výrobcu.
Upozornenie - do času vykonania uvedených opatrení je možné takúto vodu používať len ako úžitkovú, aj to len po prevarení.

V prípade zaplavených potravín považovať všetky požívatiny s výnimkou potravinárskych výrobkov balených v skle, plechovkách a plastových obaloch s neporušenými obalmi a uzávermi za nevhodné na ľudský konzum.

Organické odpady ukladať a zhromažďovať na určených plochách do vhodných kontajnerov a odvážať na vopred určené miesto.

Pri riešení odvozu uhynutých zvierat, potravín živočíšneho pôvodu do kafilérií spolupracovať s Regionálnou veterinárnou správou Prešov. Zakopávanie uhynutých zvierat a potravín živočíšneho pôvodu znehodnotených povodňou vo väčších množstvách do zeme v záplavových oblastiach nie je prípustné.

Pri manipulácii s odpadmi a telami živočíchov je potrebné používať ochranné pracovné pomôcky (ochranné pracovné odevy, plastové alebo gumené rukavice, obalové materiály, vrátane dezinfekčných prostriedkov)
Po vyčistení a vydezinfikovaní studní písomne uplatniť požiadavku na vyšetrenie vzorky vody na RÚVZ so sídlom v Prešove.

 
4.6.2010 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1726 krát