PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/6319/pis-sk_oslavuje_desiate_vyrocie.html

PIS.sk oslavuje desiate výročie

Pred desiatimi rokmi sa v internetovej sieti objavil server PIS.sk. Informačný portál do roku 2005 suploval aj úlohu oficiálnej stránky mesta Prešov.

Predtým, od roku 1998 do roku 2000, mestský web hostovala Prešovská univerzita.

V roku 2005 vznikol samostatný web mesta Prešov, zameraný najmä na zverejňovanie úradných dokumentov, PIS.sk pokračoval ďalej ako informačný portál zahŕňajúci všetko, čo sa týka Prešova.

Nová verzia PIS.sk bola spustená v októbri 2006. Tá najnovšia štartuje symbolicky - k desiatemu výročiu - 10. mája 2010. Vynovený portál bude mať príťažlivú grafiku, informácie budú lepšie dostupné pre verejnosť, server bude optimalizovaný pre najnovšie i zastarané prehliadače, prerobená bude propagácia akcií (bezplatná) i vylepšená diskusia.

Práve diskusia patrí medzi najobľúbenejšie časti portálu. Jedinečná je tým, že na nej môžu užívatelia nielen diskutovať k článkom, ale vytvárať si aj vlastné témy. Môžu k nim zároveň pridávať fotografie (vznikol aj fotoklub PIS). Od roku 2006 zaznamenal server vyše 155-tisíc diskusných príspevkov.

Portál PIS.sk - predtým Prešovský informačný server, alebo tiež Prešovské internetové správy - si nemožno predstaviť bez správ. Na stránke sa denne objavujú správy zo všetkých oblastí života Prešova, od samosprávy, cez krimi, správy z politiky, školstva, kultúry až po šport. Nechýbajú ani originálne rubriky ako tipy na výlet, či hudobná encyklopédia, pravidelne sa na stránke objavujú videá (už od roku 2006), online diskusie (už od roku 2001) s verejnými činiteľmi a zaujímavými ľuďmi, či fotogalérie. V databáze PIS.sk sa nachádza viac než šesťtisíc správ.

Občiansku inzerciu ponúka PIS.sk zdarma, pričom za posledné štyri roky sa na stránke zobrazilo vyše 30-tisíc inzerátov. Súčasťou portálu je aj JPIS (Jednotný podnikateľský a informačný servis), informačný systém firiem a organizácií v Prešove. Základné záznamy v ňom sú zdarma, rozšírené spoplatnené (pre tretí sektor zadarmo).

Prešovský portál PIS.sk sa za desať rokov etabloval ako silné médium o meste Prešov. Dlhodobo patrí medzi najnavštevovanejšie stránky regiónu, poskytuje komplexné informácie o Prešove, o rôznych aktivitách, zaujímavostiach a nepretržite ponúka vlastné i agentúrne správy z aktuálneho diania v Prešove a okolí.

 
10.5.2010 | Pridal: Redakcia PIS | Portál PIS | čítané: 10727 krát