Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Originálna donáška liekov pre všetkých Prešovčanov

Donáška liekov do domu bude teraz ešte rýchlejšia, ešte efektívnejšia a aj úsmevnejšia.

Občianske združenie MabajEnergy, ktoré v spolupráci s mestom Prešov zabezpečuje od decembra minulého roku donášku liekov priamo do domu má novinku a tou je originálne a nezameniteľné nové auto, ktoré zakúpili vďaka sponzorovi.

O samotnú donášku liekov ako relatívne novú službu v rámci mesta Prešov je aj podľa slov predsedu OZ MabajEnergy – Martina Matejku veľký záujem. Kto každý môže túto službu využiť?
„Táto služba je pre všetkých občanov mesta. Skutočne sa na nás môže obrátiť každý, tak mamka na materskej dovolenke, ktorej dieťa má teplotu a nechce ho ťahať ešte po lekárňach, tak imobilní pacienti, ktorým robí presun po lekárňach problém, alebo ľudia, ktorí žijú sami. Je to naozaj služba pre každého“, ubezpečil Martin Matejka.

Podľa slov primátora Pavla Hagyariho je to skutočne výhodná a veľmi vítaná pomoc prešovským pacientom za symbolické jedno euro, čo je celkový náklad pacienta za poskytnutie tejto služby. Samozrejme pacient si mimo toho hradí prípadný doplatok za liek, ktorý nehradí príslušná poisťovňa. „Špeciálne ma tešia dve veci“, povedal primátor „Že naša spolupráca s MabajEnergy výborne funguje a to v súlade s Komunitným plánom, ktorý tak naozaj ukazuje svoj význam a výsledky a tou druhou vecou je, že toto neprehliadnuteľné auto ako posol starostlivosti má aj najoriginálnejšiu ŠPZ-ku akú som kedy videl. “

V prípade záujmu o donáškovú službu liekov a zdravotných omôcok môžu pacienti kontaktovať OZ MabajEnergy, kde sa dozvedia všetky potrebné informácie (tel. č. : 051/7733786, 0918/155834, mabajenergy@gmail.com)

(Iveta Adamová)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK