Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

IMT Smile v Prešove: Keď publikum prekvapí kapelu

Hudobné začiatky bývajú všelijaké. Prvé koncerty odohrá kapela v malom klube pre niekoľko desiatok návštevníkov. Väčšinu z nich tvorí rodina a priatelia. Trvá to aj roky, kým sa tábor fanúšikov značne rozrastie.

IMT Smile v Prešove

IMT Smile sú na scéne šestnásť rokov. Voči svojim fanúšikom cítia rešpekt, ale aj lásku. Vážia si ich a zakaždým ich preto niečím prekvapia, potešia. Mnohé pesničky IMT Smile vznikali v Prešove a Prešovčania ich berú za svoje. Jednoducho zľudoveli a pritom majú stále ten istý náboj a zakaždým znejú miestami trochu inak.

Hrať však pred domácim publikom nie je vždy ľahké. V piatok zaskočilo prešovské publikum aj samotného lídra IMT Smile Ivana Táslera. Na koncert k novej doske 2010: Odysea Dva sa prišlo zabaviť a zaspievať viac ako päť tisíc fanúšikov! Energia sálajúca z pódia ako aj sila piesní IMT Smile a reakcie publika sú už povestné. Fungujú u publika v menšom, ale aj väčšom zastúpení. Ak si spomenieme na viac ako päťtisícový dav, ktorý sa prišiel v piatok pozrieť na samostatný koncert „smajlov“ je jasné, že išlo o míľnik nielen v kariére tejto najúspešnejšej prešovskej kapely, ale aj o koncert, ktorý sa hrubými písmenami zapísal do histórie slovenskej hudobnej scény.

Áno, Prešov je slovenský Seattle s najväčším počtom muzikantov na meter štvorcový v našich zemepisných šírkach. Všetko by ale vyzeralo inak, keby nebolo spomínaných fanúšikov, ktorí si našli cestu ku kapele, jej lídrovi i pesničkám, ktoré vznikajú pod hlavičkou IMT Smile. A práve ľuďom, ktorí zakaždým odspievajú pesničky spolu s kapelou patrí veľká vďaka, pretože to tiahnu so „smajlami“ už šestnásty rok!

(autor: Edo Kopček, foto: Martin Trenkler a Pavol Višňovský)

IMT Smile v Prešove
Súvisiace články
30.4.2010 IMT Smile Tour 2010: ODYSEA DVA 26.4.2010 I. Tásler: Ľudia v Prešove sa naučili vnímať slovenskú hudbu inak
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK