Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

IMT Smile v Prešove: Keď publikum prekvapí kapelu

Hudobné začiatky bývajú všelijaké. Prvé koncerty odohrá kapela v malom klube pre niekoľko desiatok návštevníkov. Väčšinu z nich tvorí rodina a priatelia. Trvá to aj roky, kým sa tábor fanúšikov značne rozrastie.

IMT Smile v Prešove

IMT Smile sú na scéne šestnásť rokov. Voči svojim fanúšikom cítia rešpekt, ale aj lásku. Vážia si ich a zakaždým ich preto niečím prekvapia, potešia. Mnohé pesničky IMT Smile vznikali v Prešove a Prešovčania ich berú za svoje. Jednoducho zľudoveli a pritom majú stále ten istý náboj a zakaždým znejú miestami trochu inak.

Hrať však pred domácim publikom nie je vždy ľahké. V piatok zaskočilo prešovské publikum aj samotného lídra IMT Smile Ivana Táslera. Na koncert k novej doske 2010: Odysea Dva sa prišlo zabaviť a zaspievať viac ako päť tisíc fanúšikov! Energia sálajúca z pódia ako aj sila piesní IMT Smile a reakcie publika sú už povestné. Fungujú u publika v menšom, ale aj väčšom zastúpení. Ak si spomenieme na viac ako päťtisícový dav, ktorý sa prišiel v piatok pozrieť na samostatný koncert „smajlov“ je jasné, že išlo o míľnik nielen v kariére tejto najúspešnejšej prešovskej kapely, ale aj o koncert, ktorý sa hrubými písmenami zapísal do histórie slovenskej hudobnej scény.

Áno, Prešov je slovenský Seattle s najväčším počtom muzikantov na meter štvorcový v našich zemepisných šírkach. Všetko by ale vyzeralo inak, keby nebolo spomínaných fanúšikov, ktorí si našli cestu ku kapele, jej lídrovi i pesničkám, ktoré vznikajú pod hlavičkou IMT Smile. A práve ľuďom, ktorí zakaždým odspievajú pesničky spolu s kapelou patrí veľká vďaka, pretože to tiahnu so „smajlami“ už šestnásty rok!

(autor: Edo Kopček, foto: Martin Trenkler a Pavol Višňovský)

IMT Smile v Prešove
Súvisiace články
30.4.2010 IMT Smile Tour 2010: ODYSEA DVA 26.4.2010 I. Tásler: Ľudia v Prešove sa naučili vnímať slovenskú hudbu inak
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK