Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Víťaz GRANITO ligy najlepší vo všetkom

Elmont Flox dosiahol okrem postupového cieľa medzi elitu aj najlepšie výsledky v štatistických ukazovateľoch GRANITO ligy. Svojim súperom vsietil 274 gólov a obdržal iba 91, čo je pri 28 odohraných stretnutiach úctyhodný výkon. Znamená to, že nový účastník Pohára primátora dokázal priemerne skórovať 9,78 krát, pričom obdržal len 3,25 gólu na stretnutie.

Celkovo padlo v jarnej časti 1081 gólov, čo je o 147 menej než v jeseni, ale napriek tomu to znamená 77,21 presných zásahov na kolo a 11,03 na zápas. Celosezónny sumár hovorí, že z celkového počtu 2309 gólov pripadlo na jedno kolo 82,46 a na stretnutie 11,78. Diváci sa teda v GRANITO lige rozhodne nenudili. Pokles streleckej potencie mužstiev možno pripísať predovšetkým faktu, že celky zo spodku tabuľky, ktoré poväčšinou nemali potrebné skúsenosti, už v jarných odvetách neboli jednoduchou prekážkou pre favoritov. Ako príklad môže slúžiť predovšetkým družstvo AC Husky, ktoré potrápilo nie jedného súpera a získalo na jar aj prvé body do tabuľky. Na ďalších miestach v streleckej produktivite sa prekvapujúco umiestnili celky, ktoré nedosiahli na vytúžený postup. 207 gólov nasúkala FC Ambra, čo rečou čísel znamená 7,39 na stretnutie, pričom jej súperi dokázali odpovedať iba v priemere 3,39 krát. Strelecky to mali dobre rozohrané aj futbalisti ExCentrumu, ktorí skórovali 206 krát, teda 7,35 krát na stretnutie, ale v obrane sa im až tak nedarilo, pretože obdržali až 130 gólov, s relatívne vysokým priemerom 4,62 na zápas. Najhoršou defenzívou sa prezentovali Šváby, ktoré obdržali 262 gólov, teda na jedno stretnutie 9,35. Tesne za nimi skončili AC Husky, ktoré zaplatili predovšetkým v jeseni nováčikovskú daň. Tá sa podpísala levím podielom na tom, že priemerne obdržali až 9,1 gólu na stretnutie, v sumári 255 celkovo. Iba krok pred nimi v tejto nie príliš lichotivej bilancii ostali Korytnačky, ktoré počas jari dramaticky zmenili káder. Výsledok 237 obdržaných gólov, 8,36 na zápas, to jasne dokumentuje. Určitou zaujímavosťou je porovnanie výsledkov z predchádzajúcej sezóny, keď pri nižšom počte účastníkov tejto súťaže, padol takmer navlas rovnaký počet gólov na jedno stretnutie. Tohto roku 11,78, vlani 11,70. Avšak kým vlani jasne dominovali postupujúce celky ktoré boli nováčikmi, v tejto sezóne napriek dramatickosti súťaže, sa o elitu pobili "iba" skúsené družstvá s exprvoligovou príslušnosťou.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK