Piatok, 10. máj 2024
Meniny má Viktória | zajtra Blažena

Deň J. S. Bacha

Pri príležitosti 250. výročia úmrtia hudobného génia Johanna Sebastiana Bacha ( a tiež 315. výročia jeho narodenia ) sa uskutoční festival Bachov rok - Slovensko 2000, ktorého cieľom je predstaviť širokej verejnosti život a dielo skladateľa mimoriadnych hodnôt. V deň 250. Výročia úmrtia J. S. Bacha, v piatok 28. 7. 2000 sa pripravuje pokus o zorganizovanie celoslovenského stretnutia, na ktorom by v 250 kostoloch všetkých vierovyznaní presne o 20.00 hod. zaznelo jeho známe orgánové dielo - chorálová predohra Jesu meine Freude (Ježiš moja radosť). V Prešove táto chorálová predohra odznie v rímsko - katolíckom kostole Kráľovnej pokoja na Sídlisku 3, kde svoju účasť potvrdil aj primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.

Mohlo by Vás zaujímať
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK