PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/5963/sulik_bol_on-line_kompletny_prepis.html

Sulík bol ON-LINE! (kompletný prepis)

Predseda strany SaS Richard Sulík je od tejto chvíle ON LINE a pripravený odpovedať na Vaše otázky, ktoré mu môžete položiť aj priamo počas rozhovoru v rámci diskusie k tomuto článku. Odpovede na otázky budeme postupne pridávať do tohto článku. Sledujte diskusiu online.
Richard Sulík online na PISe

robert(ko): Dobry den p. Sulik.
Pohravam sa s myslienkou volit prave SaS a som spriazneny sympatizant od zalozenia Vasej strany. Co ma ale v poslednej dobe dost odradza od volby je plan Sas dekriminalizovat marihuanu. Viete mi prosim blizsie vysvetlit akym sposobom to chcete pretavit do praxe? Nemate obavu, ze to dealeri zacnu zneuzivat?

R. Sulík: Drogy su svinstvo a jedine co chceme je, aby mladi ludia nemali opletacky so zakonom alebo dokonca neskoncili v base kvoli tomu, ze si dali jeden alebo dva jointy. Tym urcite neschvalujeme drogy ale kvoli tomu, ze ludia si nicia svoje zdravie, by nemali koncit v base.

jozef_fr: Politické strany (tak ako aj občania) po určitej dobe prišli na to, že financie im nevychádzajú. Strany si v zákone myslím) zvýšili príspevok od štátu, čo občania nemôžu. Takže väčšina strán, ak nie všetky, má stále problémy s financiami.
Neohrozuje to demokraciu u nás?

R. Sulík: Neviem preco ma problem s financovanim vacsina stran, no myslim si, ze zakon o financovani stran je nastaveny dostatocne stedro na to, aby strany mohli pohodlne fungovat. Napriklad, ked sa SaS dostane do parlamentu, dostane od statu vyrazne cez 1 milion Eur a to malej strane ako sme my, bude na styri roky s prehladom stacit.

nikak: Pán Sulík, v prvom rade chcem povedať, že som Váš sympatizant a rozhodujem sa medzi Vašou stranou a stranou SDKÚ.
Moje otázky:
1. Nemyslíte si, že v politike je nutné robiť aj kompromisy a že niekedy namiesto ideologického pohľadu pravice či ľavice je treba robiť kroky na základe zdravého rozumu ?
Nebolo by pre Slovensko výhodnejšie spojiť sa voči terajšej koalícii skôr ako sa ocitne v ekonomickom aj sociálnom kolapse ? Som sklamaná z Vášho rozhodnutia nevytvoriť predvolebnú koalíciu voči Ficovi... Pocit hrdosti na Slovensko sa za vlády Fica, Mečiara a Slotu akosi vytratil...
2. Zdá sa Vám korektné cez médiá odkazovať podmienky Dzurindovi a Radičovej ?
3. Vaša doterajšia kampaň stále iste cez 350 tis. EUR. Kto Vás financuje ?

V každom prípade Vám prajem, aby ste sa do parlamentu dostali a poslali niektoré strany na smetisko dejín. Mladá šťuka medzi starými kaprami v rybníku vždy dokáže poriadne rozvíriť hladinu :-)

R. Sulík: 1. Urcite treba robit aj kompromisy. Dolezite je, aby ste nezradili vlastne idealy
2. Radicovej som ziadnu podmienku cez media neodkazal. Dzurindovi ano, ale az potom, co som mu ju vopred oznamil osobne, on reagoval prinajmensom nemiestne a mali sme obavu, ze to zneuzije proti nam (vsetko som vysvetlil v mojom blogu na http://richardsulik.blog.sme.sk )
3. Ano, nasa doterajsia kampan stala o nieco viac. V tomto momente mame este nezaplatene faktury, ktoru uhradime buduci tyzden. Celkove doterajsie naklady su cez 400 tis. Eur. Financuju nas len ti ludia, ktori su uvedeni na www.strana-sas.sk .

pija/vica: Ste veľmi utajení a nič neponúkate, len kritizujete. Ste pripravení niesť aj zodpovednosť? Máte aj členskú základňu, či budete finacie pýtať od štátu? Kto sú Vaši členovia? Nekončí Váš pokus o politickú stranu na vlastnom bohatnutí? Poznáte aj pojem-bieda, nezamestnanosť, cigánsky blahobyt, v praxi? A ženám dajte pokoj, lebo musia živiť rodiny. Dobré, nie?

R. Sulík: Nie, nie sme utajeni, vsetko o nas najdete na www.strana-sas.sk. keby nestacilo, mozete mi napisat mail cez www.sulik.sk a rad vam odpoviem
Nie je pravda, ze len kritizujeme, ponukame lepsi zivot na Slovensku, pozrite si nas volebny program, ktory sme predstavili ako prvi (http://www.strana-sas.sk/tmp/asset_cache/link/0000015070/Program%20SaS.pdf )
Mame 209 clenov. financie od statu dostaneme automaticky, tak ako vsetky ostatne strany. Navyse nebudeme urcite pytat nic
Vlastne bohatnutie nie je pre mna dovod zakladat politicku stranu, penazi mam k slusnemu zivotu dost, jachtu a lietadlo nepotrebujem

ferko jolany berteho: Vážený pán Sulík, mňa by zaujímalo čo Vás motivovalo vstúpiť do vrcholovej politiky?
koľko stojí predvolebná kampaň, štýlom kritizovania všetkých ostatných a vyjadrovania sa takmer ku všetkému, prostredníctvom médii?
A kde beriete istotu, že sa dostanete do parlamentu, keď už teraz sa vyjadrujete o tom s kým pôjdete do koalície a s kým nie. Mňa osobne to prekvapuje, vzhľadom na to, že máte tak 3-4% voličov, samozrejme v zmanipulovaných prieskumoch aj 9%.
Vytvárate nový štýl zviditeľňovania politickej strany a to formou internetu a vysnívaných klamlivých preferencií?

R. Sulík: Si myslite, ze by bolo v nasich silach zmanipulovat prieskumy v troch renomovanych agenturach sucasne? V MVK sme mali 9,2%, v Polis 8,1% a vo Focuse 9,6%. Mozno to vo volbach bude menej, ale som presvedceny, ze nas ciel - dostat sa do parlamentu - dosiahneme. Nasa doterajsia aktivita stala vyse 400 tisic Euro a to sme zaplatili niekolki clenovia strany.

panslav: 1. Preco idete legalizovat dalsiu drogu ? Nepomohlo by slovensku viac keby sa, naopak, sprisnilo pouzivanie alkoholu ako je to v severskych statoch?
2. Podporili by ste zakon, ktory by na slovensku zakazal hracie automaty a kasina?

R. Sulík: 1. Nechceme legalizovat dalsiu drogu. Drogy su svinstvo a najlepsie by bolo, keby neexistovali. Chceme len, aby mladi ludia nemali kvoli jednemu dvom jointom pokazeny zivot tym, ze budu mat zaznam v registri trestov. Tiez nevidime dovod, aby niekto skoncil, lebo skodi sam sebe. Preto chceme DEKRIMINALIZOVAT (a nie legalizovat marihuanu)
2. Myslim, ze zakazy automatov nic neriesia, iba sa bude hrat nelegalne. Suhlasil by som ale s prisnejsou kontrolou a/alebo vyssimi danami

Peto11: Pacilo by sa mi keby v noci z 12.6. na 13.6. o 2,00 zazvonil telefon od Radicovej alebo Miklosa u Sulika, Bugara a Figela s otazkou. Mame vacsinu ideme do toho? Teda aby SDKU, SAS, KDH a MOST mali viac ako 76 poslancov. Preto sa chcem opytat planujete v predvolebnej kampani hadzat spinu na svojich potencionalnych partnerov? Nebolo by lepsie vies pozitivnu kampan? Fico nech hadze spinu ked nema co ponuknut ale pravica by mohla ukazat co chce urobit aby sa veci zlepsili nemyslite? Dakujem.

R. Sulík: Suhlasim s Vami, budeme viest pozitivnu kampan. Preto sme aj ako prvi predstavili nas volebny program. No a keby zazvonil ten telefon, urcite by som povedal "ano"

Peto11: Aky je Vas nazor na zavedenie zasady v statnej sprave. Bud plat alebo dochodok? Myslim si totiz ze su tisicky dochodcov v statnej sprave ktori poberaju aj plat aj dochodok. Nie som proti tomu ze maju narok na dochodok ved cely zivot pracovali ale nemyslite si ze to nie je fer voci mladym ludom ktori musia sediet doma na podpore hoci maju vysoku skolu a dochodcovia si veselo poberaju dva prijmi a niekto nema ani jeden? Myslim si ze z takeho opatrenia by mal prospech aj stat usetril by aj by sa tym znizila nezamestnanost. (len statna sprava) Dakujem.

R. Sulík: Suhlasim s Vami. V statnej sprave by mala platit zasada - bud plat alebo dochodok. Mozno to doplnime do programu

pinson: Pán Sulík, okrem celeho radu otázok by ma zaujímal váš názor na riešenie rómskej otázky. Od 89 roku žiadna vláda neriešila zásadne túto ZÁVAŽNÚ tému a situácia s týmto etnikom je KATASTROFÁLNA!!! Z veľkej väčšiny sú to príživníci a špekulatni, ktorí vyciciavajú tento zúbožený štát. Ich populácia neustále narastá a prínos pre tento štát je minimálny. Čo s tým?

R. Sulík: Suhlasim, romska problematika je neriesena 20 rokov. Myslim, ze v nasom programe mame dostatok dobrych opatreni na to, aby sa situacia zlepsila. http://www.strana-sas.sk/tmp/asset_cache/link/0000015070/Program%20SaS.pdf (kapitola 9)

lord: Dobry den,
SaS sa snazi byt alternativou k existujucej politickej scene a preto okrem sympatii vzbudzuje aj opatrnost a u mnohych nedoveryhodnost. Kedze sa pohravam s realnou myslienkou clenstva, su pre mna dolezite okrem ineho aj tieto otazky :
1. Nepostihne SaS podobny osud ako ANO, HZD, resp SOP? Je strana pripravena fungovat aj v opozicii dalsie 4 roky?
2. Ako je na tom regionalny zaujem, je pripravena venovat sa plne aj praci v regionoch? Stolicky v komunalnej politike su vacsinou obsadene tradicnymi esami a tak vyrazny vplyv SaS je otazny. Kedze na tejto urovni dochadza k ucelovym koaliciam, je strana pripravena vstupovat do nich, resp. vyhradzovat sa voci nim? (narazam na image ktory si strana buduje)

R. Sulík: 1. Garantujem Vam, ze strana je pripravena fungovat nielen v opozicii, ale aj mimo parlamentu. Aj keby som mal v nej ostat sam.
2. Na otazky ohladne komunalnej politiky odpovedam az po parlamentnych volbach. Suhlasim ale s vasim tvrdenim, ze komunalna politika je obsadena "tradicnymi esami"

PITBULL: sme v regióne s najväčšou nezamestnanosťou na Slovensku. Vo vašom programe, máte zahrnuté aj také body ako je zrušenie minimálnej mzdy, alebo zrušenie vyplácania podpory v zamestnanosti. Môžete mi prezdradiť, prečo by Vás mal voliť nezamestnaný obyvateľ Sabinova? Nemám z vás pocit, že práve vyrovnávanie regionálnych rozdielov by bolo Vašou prioritou - vychádzam z pomerne biednych predstaviteľov SaS v Prešove- otázka je.. čo s tým chcete robiť?

R. Sulík: Mozno, ze ten nezamestnany obyvateľ Sabinova je nezamestnany prave preto, ze ho nikto nechcel zamestnat ani len za minimalnu mzdu 300 Eur. Za mzdu 200 by sa mozno zamestnat dokazal. preto nie je riesenie stanovit minimalnu mzdu, lebo ta v konecnom dosledku brani vzniku pracovnych miest. Riesenim je, aby stat k tymto najnizsim mzdym doplatil. Pre stat je totiz ovela lacnejsie ku mzde doplatit povedzme 80 Eur, ako platit socialnu davku 160 Eur.
Co sa tyka podpory v nezamestnanosti, ta sa vyplaca iba 6 mesiacov. Na druhej strane navrhujeme, aby stat vyberal iba polovicne odvody. To prinesie ludom vyrazne viac penazi - a kto chce, sa moze z nich poistit v socialnej poistovni proti nezamestnanosti za presne tych istych podmienok ako dnes

panslav: podporili by ste vyrazne zmensenie nasej armady? naco nam je take montrum kde sa zbytocne pali nafta, clovek bez maturity tam ma plat cez 20 000, stravu a ubytovanie zadarmo a pritom ucitelia a zdravotnici maju biedne platy. nestaci nam par jednotiek na zahranicne misie?

R. Sulík: Suhlasim s Vami, mali by sme mat mensiu, zato mobilnejsiu armadu.

gerard4: Dobrý deň pán Sulík !
Rád by som sa opýtal následovne...
1. Je podla Vás oficiálna verzia teroristického útoku na svetové obchodné centrum 11. Septembra 2001 vojenská propaganda za účelom ospravedlňovať následné výbojné vojny proti nezávislým krajinám?
2. Ako sa mienite postaviť k nezamestnaným, okrem rozvoja a skvalitnenia podmienok pre podnikanie, ako chcete rapídne (čo je podľa mňa nevyhnutné) zvýšiť počet pracovných miest (nemôžu predsa všetci podnikať)?
3. Čo hovoríte na návrh, aby poslanec alebo člen vlády zarábal nanajvýš priernú hrubú národnú mzdu, aby nemohol figurovať v žiadnych orgánoch firiem, alebo vykonavať akúkoľvek inú činnosť v hociktorom štátnom orgáne, a venoval sa len a len práci poslanca, ministra, premiera?

R. Sulík: 1. Neverim tymto konspirativnym teoriam, ale tiez vnimam, ze nie su zodpovedane vsetky otazky (ktore prave tieto teorie zivia)
2. Sme presvedceni, ze pocet pracovnych miest sa da zvysit iba vytvorenim vhodnych podmienok pre podnikanie. Samozrejme, ze nemoze kazdy podnikat, ale predsa je rozdiel, ci nejaka firma zamestnava 15 alebo 25 ludi. Ked sa tejto firme bude darit, zamestna viac ludi a bude im lepsie platit. Stat nema co priamo vytvarat pracovne miesta
3. Suhlasim s druhou castou, to znamena, aby nemohol nic ine vykonavat. Nesuhlasim, ale aby zarabal len priemernu mzdu. Ked chce stat, aby v parlamente a vo vlade boli kvalitny ludia, ktori navyse nebudu kradnut, musi ich nalezite zaplatit. Hlavne ked im zakaze vykonavat ine cinnosti

robert(ko): Na slovensku sa lavici podari (na skodu vsetkych nas) dobry tah a to je zjednotenie. planujete v buducnosti ist podobnou cestou? zjednotit strany na pravej strane politickeho spektra?

aky je vas pohlad na moznu spolupracu s HZDS prip. s novou stranou zalozenom p. Urbanim?

kde sa na vychode sr nachadzaju vase struktury? viete prosim uviest kontaktne informacie na konkretnych ludi? a ake su poziadavky na potencialnych novych clenov?

planujete oslovit pred volbami p. Hagyariho ohladne moznej predvolebnej spoluprace? v presovskom okrese a samotnom presove ziskal v zupnych volbach 27 tisic hlasov.

R. Sulík: 1. Nie, my neplanujeme zjednocovat strany na pravom spektre. Myslim si, ze rozmanitost je dobra vec. Dolezite je, aby tieto strany sa vedeli dohodnut a vedeli spolu vladnut. Preto ale sa nemusia hned jednotit.
2. HZDS nie a nova strana pana Urbaniho takisto nie
3. Tu v Presove mame Risa Svihuru a Fera Ksenzsigha (richard@mladiliberali.sk), podmienky na clesntvo su tu: http://www.strana-sas.sk/10501
4. Pan Hagaryi spolupracuje so SMERom, preto ho oslovit neplanujeme

ivan: zaujimava diskusia, ja by som sa ale na odlahcenie opytal nieco uplne mimo politickeho sudka. A to, ci pri {predpokladam} sucasnom hektickom politickom zivote stihate pozerat olympiadu, ako hodnotite uspechy nasich biatlonistov a kde si myslite, ze to dotiahnu hokejisti. A ci sa vobec sportu akoukolvek aktivnou, ci pasivnou formou venujete?
A co sa tyka biatlonistov, konkretne Kuzminovej, co hovorite na jej reprezentaciu Slovenska. Myslim tym ako sa aj vo vseobecnosti staviate k reprezentacii inych krajin ako tej, kde ste stravili podstatnu cast zivota.

R. Sulík: Musim povedat, ze nie som prilis aktivny sportovec (hravam len squash, celkom na slusnej urovni) a este slabsi som pasivny sportovec. O slovenskych medailach samozrejme viem a nasim hokejistom drzim palce.

blackfire: kolega mi trošku nahral, čiže opýtam sa:
Máte nejakú predstavu ako konečne oživiť šport na Slovensku, či už cez Tipos alebo priameho vyčlenenia % z rozpočtu, lebo, bohužiaľ v dnešnej dobe je to s mladými talentami biedne, a v podstate okrem zopár športov s rodinnými financiami ostatné stagnujú a upadajú, čo dokazuje každé väčšie športové podujatie napr. olympiáda.

R. Sulík: Masovy sport chceme financovat tak, ze rodicia dostanu na kazde dieta od 6 do 15 rokov poukazy v celkovej vyske 540 Eur rocne moze ich pouzit na zaplatenie skolskeho klubu, sportoveho klubu, umeleckeho kruzku a pod.

nikak: Pán Sulík, prekvapila ma Vaša rezolútna odpoveď na otázku spolupráce s p. HAGYARIM.

Ako si predstavujete prácu primátora pre obyvateľov mesta bez akejkoľvek podpory mestských poslancov v prípade, že pravica nebola ochotná spolupracovať ?

Nemyslíte si že v regionýlnej politike sa má robiť konštruktívna politika pre občana a nie riešiť ideologické hodnoty ?

Myslíte si, že sa 10 rokov bude niekto zaujímať o to, kto hlasoval za projekty ? Ľudi zaujímajú výsleky pán Sulík.

A kedže pána Hagyariho dobre poznám, môžem Vým zodpovedne prehlásiť, že nepodporuje politiku Smeru. Alebo si naozaj myslíte že z bývalého predsedu Demokratickej strany sa stal boľševik?

R. Sulík: Myslim, ze pre obcanov mesta je dolezita konstruktivna politika a nie ideologicke spory. To ale predsa neznamena, ze musime panovi Hagyarimu ponuknut miesto na kandidatke do Narodnej rady

rintintin: Mame 20 rokov po pade byvaleho rezimu a komunisti stale vo vlade.
Aky mate nazor na slobodu na slovensku?
Aky mate nazor na slovensku policiu a jej ucinkovanie v poslednej dobe?

R. Sulík: Zial, 20 rokov po pade socializmu mame vo vlade viac komunistov ako kedykolvek predtym.
Sloboda na Slovensku by mohla byt rozvinuta vo vacsej forme, prave preto je nas program, zamerany najma na zvysenie osobnej a ekonomickej slobody
Mohlo by byt lepsie (ucinkovanie slovenskej policie v poslednej dobe)

lord: Ak sa chce strana dlhodobo etablovat na scene pravdepodobne potrebuje okrem volicskej zakladne aj "aktivnu" clensku zakladnu. (obcas ich pocet zachranuje volebny vysledok) Kriteria ktore zvolila SaS su z tohoto hladiska niecim novym. Nebojite sa ze nebude dostatocne velka na to aby sa naslo dost zapalenych ludi v regionoch?

R. Sulík: Suhlasim, na aktivity v regionoch potrebujeme zdatnu clensku zakladnu. Momentalne mame 209 clenov, aj kvoli prisne zvolenym kriteriam ich nemame viac (prijali sme ovela viac ziadosti). NBo z prisnych podmienok urcite neustupime, aj preto, aby sme neboli stranou na jedno volebne obdobie

blackfire: Ešte jedna otázočka. Východ nie je práve naklonený vašej voľbe-jednoducho ste pre východ bohatý bratislavčan a to je vždy problém. Plánujete osloviť nejakú osobnosť z východu pre zvýšenie preferencií?

R. Sulík: Zatial nie.

Otázky z mailu od p. Kotuliča
Pan Sulík,
ako by ste riešili tento problém, ak by ste boli premiérom tejto krajiny ?
Nižšie uvádzam text listu, ktorý som písal vládnym činiteľom, ale neverím, že sa niečo stane. Preto sa Vás pýtam .

Vec: Starodôchodky po r. 2003 - Dzurinda sa priznal !!!
A prečo nie aj Vy ?

Pani ministerka,
už raz som Vám v predmetnej veci písal a Vy ste mi odpovedala. Ďakujem.
Tentokrát napísať Vám mi radí pán Határ z Úradu vlády SR, ktorý na môj list premierovi mi odpísal. Činím teda tak.
Moja (a nielen moja) nasrdenosť je však taká vysoká, že vopred sa ospravedlňujem za niektoré až expresívne slová, ktoré sa mi tlačia do kláves.
Lebo mám rovnaký nárok, ak som plnil rovnaké povinnosti
A doposiaľ platné zákony o starobných dôchodkoch to ignorujú.

Aj keď ľudia okolo premiera, teda aj Vy, majú v týchto týždňoch iné starosti, nedá mi nepripomenúť, o čom som Vám už raz písal začiatkom roka 2008.

Ide totiž o Incident, ktorý spôsobil M. Dzurinda a jeho vláda v r. 2003 vo vzťahu k dôchodcom a ku ktorému sa M. Dzurinda v TV relácii O 5 minút 12 dňa 24. 1. 2010 na otázku diváka aj priznal :

Divák (Karol Hlavna) sa pýta, či Dzurinda priznáva voľakedajší omyl vtedajšej jeho vlády, ktorá svojím rozhodnutím „vytvorila žobrácku kastu starodôchodcov„ .

Dzurinda odpovedá :
„ … pomýlili sme sa pri razantnom zvýšení dôchodkov časti starodôchodcov.
Je mi to ľúto, pán má vo svojej podstate pravdu.
Urobili sme chybu v tom, že balík peňazí, ktorý sme mali našetrený, sme nerozdelili citlivejšie.
Mohutne sme zvýšili dôchodky nových starodôchodcov.
Mali sme to urobiť citlivejšie, nielen v prospech jednej skupiny starodôchodcov„.

A punktum ? Vec je vybavená ?
Vôbec nie je vybyvená ! Veď tu bola spôsobená humanitárna genocída na tých, ktorí dielom svojho umu a rúk stvorili majetok tohoto štátu a benefity z neho, nevieme prečo, išli iba novým starodôchodcom (a to v takej výške, že sa tomu sami čudujú ! A čudujú sa dodnes. Pritom stačilo pre ich výpočet použiť nižší koeficient – aby sa nečudovali – a bolo by sa ušlo aj nám).

A prečo ste sa nepríznali aj Vy ? Veď pokračovať v hriechu, je hrešiť rovnako.

Starodôchodcovské dávky sú najdôležitejšie.
Lebo sú prácou zarobemé, zrážkami zo mzdy odvedené a v starobe užívané.
Všetly ostatné sú iba zalohované a najsmutnejšie je, keď sú rozdávané tam, odkiaľ nikdy nebolo vzaté a až potom, následne, dávané (nech si každý svoje zaslúži).

Som hlas volajúceho na púšti!
A nikto ma nepočúva, aj keď som občanom tohto štátu.
A smutné je, keď nad hrobom sa zožieram (zožierame), nad neprístojnosťami, ktoré na mne boli a sú naďalej páchané.
A zožieranie je o to väčšie, keď vidím, ako sú rôzne dávky rozhadzované iba na jednosmernej ulici, keď spätný efekt z nich nikdy nebude.
(Musí byť v silách štátu túto nerovnováhu riešiť!).
Bolo by zmysluplné, keby pán premiér silou svojho úsudku a argumentácie vysvetlil národu podstatu tejto filozófie, čím by jeho dôstojnosť a sebavedomie stúplo a mnohonásobne by sa národu vrátilo.
(A je mi ľúto, že ja sa toho už nedožijem).

Táto vec nie je vybavená aj preto, že na tejto zemeguli akýkoľvek útok proti ľudským a občianským právam je trestaný !!
A najsmutnejšie je, že v parlamente okrem tej slávnej Dzurindovskej vlády sedelo ďalších 150 poslancov. Či oni nevedeli, nepočuli ?
A smutné je tiež to, že tento zákon bol prijatý bez výstrahy a varovania dotknutých, teda úskočne, čím sme boli zaskočení a vybrať si inú cestu sme nemohli (dokonca ani súdiť sa)..
(Podobne konala Gottwaldová vláda v r. 1953 pri zmene peňazi, keď sa jej podarilo utajovaním postupu obrať národ o obrovské peniaze.)

Čím boli poslanci takí zaslepení ?
A ak odhlasovali nepodarený zákon, prečo ho čo najskôr nezmenili. A ani terajšia vláda nie.
Snáď nepodarený zákon nie je „posvätná kráva„ ?
Veď darmo som na súdoch, ktoré vediem so Sociálnou poisťovňou argumentoval, že moje odvody boli rovnaké, ako kolegov, ktorí odchádzali do dôchodku niekoľko mesiacov neskoršie, jako ja, ale po 31. 12. 2003.
Súdy na tieto argumenty v svojej zabetónovanej pozícii vôbec nehľadia, náprava teda musí nastať mimo nich, teda na vládnej úrovni.
Po celú dobu vášho vládnutia sledujem, či o tom nepremýšľate, ale zdá sa, že nie !
Dokonca sa bojím, že tí nešťastní Dzurindovci vám túto tému „vyfuknú„ v predvolebnej kampani – dokonca sama tvorkyňa tohoto nepodareného zákona Radičová ?.

Záverom:
Aj ja a mne podobní sme občanmi tejto zeme a tejto krajiny.
Nie je dôvod diskriminovať nás a tak porušovať naše základné ľudské a humanitné práva.
Keďže si myslím, že o týchto skutočnostiach netuší ani náš Ochranca práv Doc. JUDr. Pavel Kandráč, CSc. , informujem o nich aj jeho Úrad.
Možno bude o nich premýšľať v rámci svojich možnosti a kompetencii.
Ja som totiž svoj arzenál možnosti vyčerpal na naších zabetónovaných súdoch.

Pani ministerka,
ešte raz sa ospravedlňujem za svoju opovážlivosť, ku ktorej ma oprávňuje nielen na mne a na nás spáchaná krivda, ale aj, ako beží čas, aj moja slabnúca životná pozícia, keď hrozí, že sa nápravy tejto krivdy ani nedožijem (a nielen ja).

R. Sulík: Presne viem o com pisete. Pisal som o tom uz tu: http://www.sulik.sk/index.php?section=1&id=93. Jedine riesenie je preratat podla jednotnych pravidiel vsetky dochodky. Netusim vsak, kolko to bude stat

Peter Kaňuch: Dobrý deň prajem,
som simpatizantom strany a zaujíma ma jedná vec ohľadom odvodového bonusu. Vyplýva z OB nejaká finančná kompenzácia pre ľudí, ktorí navštívia lekára ako OČR (ošetrenie člena rodiny). Prípadne, zlepšuje OB nejako situáciu darcov krvi, z pohľadu naroku na pracovne volno? Momentálne ma zamestnanec narok na pracovne voľno s náhradou mzdy v sume priemerného zárobku, ak sa nemýlim. Ďakujem a držím palce!

R. Sulík: Odvodovy bonus v prvom rade znizuje socialne odvody na polovicu a garantuje zakladnu statnu davku. Z toho plynie ovela viac penazi pre rodiny. Na druhej strane zrovnava podmienky pre vsetkych, cize nepredpoklada ziadne extra nahrady za darovanie krvi alebo OCR. Celkovo je vsak pre rodiny ovela vyhodnejsie mat citelne viac penazi kazdy mesiac, ako mat nahradu len tie mesiace, kedy ide niekto na OCR alebo darovat krv

V tejto chvíli sme vyčerpali všetky otázky, ďakujeme nášmu hosťovi za odpovede a tešíme sa pri ďalšej diskusii na www.pis.sk .

 
23.2.2010 | Pridal: Redakcia PIS | Portál PIS | čítané: 8985 krát