Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešov model show - lietame v hale

Aj v roku 2010 bude počas prvého marcového víkendu patriť Mestská športová hala modelárom.

Uskutoční sa tu 6. ročník výstavy a súťaže plastikových a papierových modelov Prešov model show 2010 a už 12. Ročník leteckého dňa RC modelov Lietame v Hale.

Počas soboty, 6. marca od 9.00 do 15.00 budú môcť návštevníci vidieť niekoľko stoviek vystavených plastikových a papierových modelov lietadiel, bojovej techniky, lodí, automobilov, figúriek alebo diorám od modelárov zo Slovenska ale aj okolitých krajín. Z iných odvetví modelárstva sa predstaví veľké modulové koľajisko v mierke HO s niekoľkými železničnými stanicami a jazdiacimi vlakmi. Vystavené budú aj ukážky prác lodných a leteckých modelárov. Pre mladších návštevníkov bude pripravená autodráha, na ktorej budú môcť predviesť svoje jazdecké schopnosti.

Medzi sprievodnými podujatiami nebude chýbať modelárska burza, výstava autoveteránov zo zbierok Veterán klubu Šariš a prezentácia výzbroje a výstroje armád z 2.svetovej vojny v podaní klubov z Prešova, Košíc, Popradu a Spišskej Novej Vsi.

Členovia týchto klubov sa v prípade priaznivého počasia predstavia aj v bojovej ukážke na ploche pred halou. Na ploche pred mestskou halou sa taktiež predstaví požiarna technika HZZ Prešov a Hasičského zboru obce Drienov a vyprosťovacie a záchranárske vozidlá spoločnosti Česmad assistance.

Na palubovke haly počas dňa uskutoční ďalší ročník leteckého dňa RC elektromodelov Lietame v Hale.

Vstup na podujatie je zdarma.

Prešov model show 2010
Súvisiace články
7.3.2010 Galéria: Prešov model show 2010
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK