Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

V Prešove môžu ľudia darovať valentínsku kvapku krvi

Prvých 30 občanov už prišlo v rámci Vlantínskej kvapky krvi darovať krv do prešovského nákupného centra Max.

Riaditeľka Územného spolku Slovenského červeného kríža Prešov-Sabinov Mária Karaffová uviedla, že ide prevažne o chlapcov Gréckokatolíckej diecéznej charity z Resocializačného centra v Prešove, kde pred tým Červený kríž robil osvetu. "Ešte nemajú všetci odobranú krv, ale už čakajú v rade, " opísala Karaffová.

V prešovskom nákupnom centre je pripravených päť odberových lôžok a o zdravie darcov sa starajú traja lekári z transfúzneho oddelenia a šesť zdravotných sestier.

Možnosť darovať krv a niekomu tak možno zachrániť život je tu do 14. hodiny. Karaffová konštatovala, že už teraz je o Valentínsku kvapku krvi záujem, takže predpokladá, že príde veľký počet darcov.

(TASR)

Súvisiace články
14.2.2010 Valentínskej kvapky krvi v Prešove sa zúčastnilo takmer 140 darcov
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK