Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Verejnoprospešné práce

1. augusta vstúpi do platnosti novela zákona o zamestnanosti, na základe ktorej dlhodobo nezamestnaní, ak sú evidovaní viac ako dvanásť mesiacov, sa budú môcť uchádzať o robotu v rámci verejnoprospešných prác. Vláda na tento projekt pre obce a mestá vyčlenila do konca roka 2,3 miliardy korún.

V Prešovskom okrese je v evidencii 18 700 nezamestnaných. V na verejnoprospešné práce v rámci schváleného projektu je vyčlenených 72 miliónov korún.
V tejto súvislosti sa primátor mesta Ing. Juraj Kopčák stretol s riaditeľmi mestských organizácií, predovšetkým s riaditeľmi PKO a Mestskej správy služieb. "Samozrejme, dal som si spraviť prvú predbežnú analýzu, aby som zistil ich konkrétne požiadavky, ale aj možnosti. Novela zákona totiž presne stanovuje podmienky, musí ísť o práce, ktoré majú verejnoprospešný charakter. Mesto postupne vytvorí 110 pracovných miest, pričom pôjde hlavne o manuálne práce pri čistení mesta, udržiavaní zelene a pod. V najbližšej dobe podpíšeme príslušné zmluvy s prvými tridsiatimi uchádzačmi o verejnoprospešné práce."

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK