Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Rokoval aj mládežnícky parlament

Mládežnícky parlament vznikol ako poradný orgán primátora mesta Prešov. Stretáva sa pravidelne, každú stredu pod vedením koordinátora, preberá a rieši problémy mladých ľudí v meste.

Mládežnícky parlament vznikol ako poradný orgán primátora mesta Prešov. Stretáva sa pravidelne, každú stredu pod vedením koordinátora, preberá a rieši problémy mladých ľudí v meste.
Zhodou okolností mal zasadnutie práve v deň 44. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva, len o dve poschodia vyššie.
Mladý, svieži pohľad na svet...aj takto by sa dal charakterizovať uhol pohľadu na mesto Prešov u týchto mladých ľudí, ktorí sú výnimoční svojimi vodcovskými schopnosťami, ochotou, odhodlaním a zanietením pre veci verejné, mladých ľudí, ktorých zaujíma aj politické dianie a apelujú na ďalších zástupcov svojej generácie, aby neboli ľahostajní voči verejnému dianiu, voči politickému filozofovaniu a voči aktívnemu zapájaniu sa do rozhodovacích procesov o meste, kraji, štáte...
Mládežnícky parlament má za sebou mnoho úspechov, ktoré prekračujú hranice regiónu aj Slovenska. Tvoria ho vybraní študenti stredných a vysokých škôl. Primátor mesta ho vníma veľmi pozitívne a vyjadril mladým podporu a spoluprácu. Čoskoro by sa mala realizovať aj Konferencia mládežníckych parlamentov, kde práve Prešov bude vystupovať ako hosťujúce mesto. Mládežnícky parlament plánuje mnoho akcií a s primátorom by chceli dosiahnuť aj dohodu o fungovaní mládežníckeho ombudsmana či dostať svojich zástupcov do komisií pri zastupiteľstvách. Všetko sa bude odvíjať od legislatívnych možností a dohôd.

(Iveta Adamová)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK