Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Cesty v PSK sú zjazdné, na niektorých miestach môže byť poľadovica

Na cestách v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) sú všetky cesty momentálne zjazdné a upravené.

Teploty sa v noci pohybovali v rozmedzí -2 až +2 stupne, mínusové hodnoty boli predovšetkým v okolí Popradu, Starej Ľubovne a Vysokých Tatier.
Vladimír Kozák zo Správy a údržby ciest PSK informoval, že v noci na dnes technika upravila 2200 km ciest kamenivom, išlo predovšetkým o cesty 3. triedy, kde sa vytvárala poľadovica, a chemickým posypom bolo upravených viac ako 3500 kilometrov na cestách 1. a 2. triedy.

Cesty 1. triedy sú v súčasnosti prevažne mokré, bez snehovej pokrývky. Na horských priechodoch Pusté Pole, Lenártov, Podspády a Vernár je kašovitá vrstva snehu, maximálne však do dvoch centimetrov. Podobná situácia je aj v okrese Stará Ľubovňa a na cestách 2. triedy v oblasti Bardejova, Kežmarku a Vysokých Tatier. Cesty 3. triedy sú na niektorých miestach zasnežené, je tam utlačená približne 3-centimetrová vrstva snehu. Všetky sú posypané, no aj napriek tomu je potrebné tam zvýšiť pozornosť.

"Všetky cesty sú zjazdné, čakáme na vývoj počasia, " zhodnotil situáciu na cestách Kozák. Vozidlá sú na výjazdoch hlavne na miestach, kde sa vytvára poľadovica. Ide predovšetkým o okolie Starej Ľubovne a podtatranskú oblasť.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK