Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V Prešovskom kraji si posvietila na vodičov a alkohol

Požitie alkoholu u štyroch vodičov zistili policajti počas piatkovej (18.12.) dopravnej akcie na území Prešovského kraja.

Ako informoval dnes zástupca krajskej policajnej hovorkyne Daniel Džobaník, od 20. do 24. hodiny zistili 90 dopravných priestupkov, z ktorých 44 vyriešili blokovou pokutou, 43 napomenutím a tri priestupky oznámili na správne konanie.

V noci z piatka na sobotu (z 18. na 19.12.) vykonali policajti preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na konzumáciu a podávanie alkoholu mladistvým v baroch, reštauráciách, discokluboch a v parkoch v Snine a v Belej nad Cirochou. Zmonitorovali aj dodržiavanie autorských práv, pátrali po hľadaných a nezvestných osobách, možných prejavov extrémizmu a drogovej trestnej činnosti. Počas akcie skontrolovali štyri vytypované objekty, verejné priestranstvo v Snine a 83 osôb. Zistili 14 priestupkov na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami.

Počas noci zo soboty na nedeľu skontrolovali v Prešove päť vytypovaných objektov, pričom sa zamerali na prevenciu, odhaľovanie a dokumentovanie prípadov závažnej trestnej činnosti a organizovanej kriminality a elimináciu prejavov organizovaného zločinu a extrémizmu. Pátrali aj po páchateľoch úmyselných trestných činov, hľadaných osobách, zbraniach a strelive, veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti a po drogách. Počas akcie skontrolovali 176 osôb, pričom zistili tri priestupky na úseku verejného poriadku a jeden v cestnej premávke.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK