Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zľadovatený povrch vozoviek spôsobuje problémy v doprave

Doprava na niektorých úsekoch ciest v meste Prešov sa popoludní začala komplikovať.

(ilustračné foto)

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru žiada vodičov, aby v Prešove a jeho okolí boli trpezliví a zvýšili opatrnosť. V dôsledku sneženia a namŕzania vozovky sa totiž tvoria kolóny a niektoré úseky v meste sú hlavne pre nákladnú a kamiónovú dopravu prejazdné len s problémami. Najväčšie problémy registrujú v stúpaniach ciest a na križovatkách.

Konateľ spoločnosti Zimná údržba prešovských ciest Anton Rokošný pre TASR uviedol, že prvé tri posýpače vyšli na mestské komunikácie o 14.15 h a ďalšie sú pripravené na výjazd.

Podľa Eduarda Virbu z dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ciest 1. ,2. a 3. triedy pre oblasť Prešov, majú v týchto chvíľach v teréne všetky posýpače. Na cestách sú aj vozidlá so susedného strediska z Chminianskej Novej Vsi, ktoré sa starajú o údržbu komunikácií medzi Braniskom a Malým Šarišom. V pohotovosti sú aj bardejovskí cestári, tam však podľa dispečingu nie je situácia komplikovaná, napriek tomu posýpače postupne prejdú všetky problémové úseky.

Hasiči museli od obeda v okolí Prešova asistovať pri odstraňovaní následkov niekoľkých dopravných nehôd. K jednej došlo na Župčianskom kopci pri obci Malý Šariš, kde auto zišlo do priekopy. Rovnako pomáhajú aj na Cemjate, kde sa skrížili dva kamióny, a pri nehode, ktorá sa stala na ceste medzi Prešovom a Sabinovom pri odbočke na Gregorovce.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK