Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Zľadovatený povrch vozoviek spôsobuje problémy v doprave

Doprava na niektorých úsekoch ciest v meste Prešov sa popoludní začala komplikovať.

(ilustračné foto)

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru žiada vodičov, aby v Prešove a jeho okolí boli trpezliví a zvýšili opatrnosť. V dôsledku sneženia a namŕzania vozovky sa totiž tvoria kolóny a niektoré úseky v meste sú hlavne pre nákladnú a kamiónovú dopravu prejazdné len s problémami. Najväčšie problémy registrujú v stúpaniach ciest a na križovatkách.

Konateľ spoločnosti Zimná údržba prešovských ciest Anton Rokošný pre TASR uviedol, že prvé tri posýpače vyšli na mestské komunikácie o 14.15 h a ďalšie sú pripravené na výjazd.

Podľa Eduarda Virbu z dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ciest 1. ,2. a 3. triedy pre oblasť Prešov, majú v týchto chvíľach v teréne všetky posýpače. Na cestách sú aj vozidlá so susedného strediska z Chminianskej Novej Vsi, ktoré sa starajú o údržbu komunikácií medzi Braniskom a Malým Šarišom. V pohotovosti sú aj bardejovskí cestári, tam však podľa dispečingu nie je situácia komplikovaná, napriek tomu posýpače postupne prejdú všetky problémové úseky.

Hasiči museli od obeda v okolí Prešova asistovať pri odstraňovaní následkov niekoľkých dopravných nehôd. K jednej došlo na Župčianskom kopci pri obci Malý Šariš, kde auto zišlo do priekopy. Rovnako pomáhajú aj na Cemjate, kde sa skrížili dva kamióny, a pri nehode, ktorá sa stala na ceste medzi Prešovom a Sabinovom pri odbočke na Gregorovce.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK