PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/5667/hudacky_povazuje_svoj_volebny_vysledok_v_2-_kole_za_velmi_slusny.html

Hudacký považuje svoj volebný výsledok v 2. kole za veľmi slušný

Kandidát koalície KDH, SDKÚ-DS a SaS Ján Hudacký, ktorý sa uchádzal o post predsedu Prešovského samosprávneho kraja a podľa neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR vyšiel zo súboja s Petrom Chudíkom ako porazený, považuje svoj volebný výsledok za veľmi slušný.

Podľa Hudackého odráža realitu, ktorá je na Slovensku a súvisí aj s momentálnou vládnou mocou, čo sa jednoducho nedá od volieb oddeliť.

"Predovšetkým by som chcel poďakovať všetkým voličom, ktorí prišli slobodne voliť, že sa nedali odradiť aj tými nekalými spôsobmi, ktoré boli v prvom kole. Samozrejme, chcem poďakovať tým, ktorí mi verili a dali mi svoj hlas, " povedal Hudacký.

So ziskom viac ako 53.000 hlasov je spokojný aj vzhľadom na to, že jeho protikandidát získal pre druhé kolo aj podporu Pavla Hagyariho, ktorý skončil v prvom kole na treťom mieste. Podľa neho je dôležité, že tento výsledok dáva šancu na to, aby pravica získavala voličov aj vo voľbách do Národnej rady SR.

"Je to určitý dobrý potenciál aj v súvislosti s týmto regiónom, ktorý jednoducho má na to, aby pravica hrala dôležitú úlohu pri konečných výsledkoch v budúcom roku, " dodal Hudacký.

Korektnosť volieb predovšetkým v prvom kole podľa Hudackého spochybňovali hlavne podozrenia z nekalých praktík ovplyvňovania voličov, čomu nasvedčovalo aj množstvo indícií. Túto skutočnosť považuje za "čiernu škvrnu" na týchto voľbách.

Podľa neoficiálnych výsledkov získal Peter Chudík v druhom kole volieb do vyšších územných celkov 63.179 hlasov, teda 54,06 percenta. Jeho protikandidátovi Jánovi Hudackému odovzdalo hlas 53.686 voličov, teda 45,94 percenta. Volebná účasť v PSK dosiahla 19,22 percenta.

(TASR)

 
29.11.2009 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 1620 krát