Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na ZŠ Mirka Nešpora začali športovať po novom

Školský rok 2009/2010 sa v v tomto rezorte nesie v znamení zmien a nových trendov. Nielen školská reforma, ktorá síce viac pokulháva ako beží, ale aj zmeny v správcovstve športovísk pri školách prinútili pracovníkov ku zabezpečeniu voľnočasových aktivít v nových podmienkach. Známe okolnosti ktoré viedli k odčleneniu bývalých školských bazénov od kmeňových základných škôl a vyššie uvedené dôvody znamenali vznik Školských stredísk záujmovej činnosti.

Základná škola Mirka Nešpora vyšla v ústrety nielen plaveckým a vodným športom, ale aj záujemcom o iné športové aktivity, predovšetkým z radov jej žiakov. Na škole v rámci ŠSZČ pracuje 16 športových útvarov. Problém s nedostatočným vybavením športovísk a telocviční je všeobecne známy a mnoho ciest na zmenu tohto stavu nie je, ale predsa len sa jedna našla. Ešte bývalé vedenie školy vypracovalo projekt Buďme zdraví a dnes už riaditeľ Jaroslav Bizub bol poverený jeho riadením a koordináciou. Podstata projektu spočíva v motivácii žiakov ku zdravému životnému štýlu, vychádzajúcemu z trvalého vzťahu k pohybovým aktivitám.

Pomohla Nadácia VÚB

Otvorená grantová schéma pre Šport 2009 bol prameň, z ktorého bolo možno čerpať pre realizáciu projektu Buďme zdraví. Po prieskume medzi žiakmi školy sa rozhodlo, že projekt bude zameraný na športovanie v bedmintone a fitnes. Tomu bola podriadená aj žiadosť o grant na Nadáciu VÚB, ktorá sa projekt rozhodla podporiť. Na škole tak pribudne na novo zriadená posilňovňa i možnosti učiť sa hrať bedminton pre všetkých, ktorí o to prejavia záujem. Aj na tieto účely bolo zriadené Školské stredisko záujmovej činnosti, od ktorého si vedenie školy sľubuje kontinuitu mimoškolských voľnočasových aktivít a zabezpečenie prevádzkových nákladov na jej realizáciu.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK