Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Zastupiteľstvo PSK si podelia najmä koalície Smer-HZDS a KDH-SDKÚ

Poslanecké kreslá v zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja si podľa predbežných neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, podelia najmä koalície Smer-SD - ĽS-HZDS a KDH - SDKÚ-DS.

Najviac kresiel v 62-člennom prešovskom parlamente získa koalícia Smer-SD - ĽS-HZDS, ktorá v sobotňajšom (14.11.) hlasovaní získala 26 poslaneckých kresiel. Len o jedného zákonodarcu menej bude mať v prešovskom parlamente koalícia KDH - SDKÚ-DS. Ako nezávislí budú najbližšie štyri roky pôsobiť šiesti poslanci a dve kreslá by mali patriť koalícii Slobodné fórum - Nová demokracia - Strana zelených - Liga-OLS. Po jednom mandáte získali strany HZD, Úsvit a Strana rómskej koalície.

Súčasný prešovský krajský parlament mal v tomto volebnom období rovnako 62 poslancov. Po jeho konštituovaní mala koalícia KDH-SDKÚ-DS 40 mandátov, koalícia Smer-SD, SNS, HZD deväť poslancov, jeden poslanec bol zvolený za ANO a okrem nich sa do regionálneho parlamentu dostalo aj 12 nezávislých kandidátov.

(TASR)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK