Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Koňare mali svoj deň

Identita "Koňarov" bola včera podčiarknutá podujatím "Vráťme kone Prešovu", ktoré sa konalo v Záhrade umenia pri Františkánoch.

Počas celodennej akcie mohli diváci vidieť parkúrových jazdcov, deti si mohli zajazdiť na koníkoch či samy zdolať konské prekážky.

Inteligentné, rýchle a krásne, také boli kone, ktoré sa včera vrátili do Prešova. Podujatie "Vráťme kone Prešovu", ktoré spoločne s Mestom Prešov organizovalo aj prešovské PKO a RANČ POHODA, bolo pilotnou akciou, ktorá má viesť k obnove tradícií konských pretekov a vrátiť Prešovčanom ich niekdajší živý symbol. "V centre mesta urobiť konské preteky si môžu dovoliť len ozajstné "Koňare", " s úsmevom povedal primátor mesta Prešov. "Budem veľmi rád, ak sa nám podarí oživiť tradíciu konských dostihov a ďalších aktivít spojených s koňmi. Toto podujatie je venované všetkým, ktorým je tento niekdajší symbol blízky."

Okrem parkúrového jazdenia cez prekážky mohli Prešovčania v tento deň vidieť aj jazdecký sprievod, triafanie prsteňa primátora či ďalšie súťaže. Sprievodným programom pobavili šermiari, ale aj klauni, ktorí mali pripravené množstvo súťaží pre rodiny s deťmi. Tie si mohli tiež zajazdiť či samy zdolať dostihovú dráhu.

(Katarína Pirohová, hovorkyňa primátora mesta)

Súvisiace články
18.10.2009 Vráťme kone Prešovu
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK