Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Komunitná nadácia podporila vyše 400 projektov

Vyše 400 projektov a rôzne aktivity na skvalitnenie života v meste podporila sumou okolo 4 miliónov Sk Komunitná nadácia (KN) v Prešove od svojho založenia v roku 1996.

Súčasťou dnešného v poradí tretieho benefičného večera 17. mája, bilancujúceho aktivity v roku 2000, bol po prvýkrát benefičný koncert 13 ochotníckych kolektívov, podporených nadáciou. Za vlaňajšok KN grantmi udelila Prešovčanom bezmála 1 milión Sk. Hosťami večera, na ktorom sa dražili pre KN výtvarné práce žiakov miestnej základnej umeleckej školy bol aj veľvyslanec Belgicka v SR Francois del Marmol.

KN založili spoločne mesto Prešov a Nadácia otvorenej spoločnosti a s cieľom budovať demokraticky, nábožensky a etnicky tolerantné prostredie v meste realizuje aj vlastné projekty a programy, pracuje na získavaní lokálnych finančných zdrojov a na rozvoji dobrovoľníctva a darcovstva v Prešove. Jej aktuálnou aktivitou je o. i. ďalšie kolo grantového programu Mám rád Prešov, ktorým chce podnietiť záujem obyvateľov mesta o svojpomocné skrášlenie verejných priestranstiev. Maximálna výška udeleného grantu je 10 tisíc Sk, no výnimočne kvalitný projekt môže získať až dvojnásobnú sumu. Uzávierka prijímania projektov je 30. júna t. r. Okrem toho KN ponúka finančnú pomoc pri realizácii projektov v rámci Programu pre deti a mládež a Komunitného programu.

V čase od 26. apríla do 26. mája t. r. funguje pri príležitosti benefičného večera audiotextová linka KN pod heslom Pomáhajme tvoriť. KN pri tom spolupracuje s košickou spoločnosťou ADUT. Volajúci vytočením čísla automaticky venuje KN 50 Sk. Tieto príspevky budú podľa slov správkyne KN Kataríny Minárovej prerozdelené v rámci grantových programov KN. Zmyslom je získať prostriedky na podporu tvorivosti ľudí a tých, ktorí chcú urobiť viac.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK