Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Pivo, hudba, beh a zábava v Kysaku

Kysak - Blíži sa siedmy ročník podujatia pre všetkých priaznivcov športu, piva a dobrej zábavy. Kysacký pivný maratón sa uskutoční v nedeľu, v Kysaku (pri horárni). Výhodná poloha obce Kysak každoročne pritiahne na túto akciu mnoho Prešovčanov, Košičanov i ľudí z okolitých obcí.

Ako nám prezradil hlavný usporiadateľ Janko Koščak, aj teraz bude o zábavu postarané. Medzi sprievodnými akciami maratónu nebude chýbať detský lízankový beh, výstava pivných karikatúr Fedora Vica, pivné súťaže, či záverečná diskotéka.

Okrem toho vystúpi na podujatí Braňo Moysej a Drišľak (v minulosti na Kysackom pivnom maratóne hrali napríklad I. M. T. Smile, Peha, No Name, či Mloci).

No a ako bude vyzerať samotný maratón?
„Trať bude mať tentoraz päť kilometrov, bude prechádzať obcou a okolitým lesom a na bežcov bude čakať päť stanovíšť s malým pivom. Štartuje sa v dvoch kategóriách - muži a ženy, každý z pretekárov musí, pochopiteľne, dovŕšiť 18 rokov,“ povedal nám J. Kočšak.

Prezentácia účastníkov bude od 12.00 do 13.30 hod. v deň a na mieste konania, štartovné je 50 korún, pričom v cene je pivo na trati a guľáš.

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK