Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Po Zemplínskej Šírave bude Diana Chudíková kraľovať aj Domaši

Miss Domaša 2009 privítala svojich fanúšikov s novou tvárou, pretože z rekreačnej oblasti Domaša Valkov sa presťahovala do obce Nová Kelča, kde organizátori pripravili premiérovo dvojdňový formát.

Finalistky Miss Domaša 2009

V piatkovom programe potiahli úlohu headlinerov Chiki – liki – tu – a, IMT Smile a Marián Greksa s Demikátom, ktorý predviedol horolezeckú vložku po konštrukcii pódia. Sťahovanie národa za ženskou krásou sa však konalo až v sobotu. Opäť nechýbala porcia rockových variácií, v ktorých vynikla predovšetkým česká zostava Airfare a po adrenalínovej dávke od „spievajúceho doktora“ Juraja Vančíka už patrilo pódium moderátorovi večera Štefanovi Skrúcanému. Po predstavení finálovej desiatky v krátkych rozhovoroch sa s publikom pohral Marián Čekovský. Módnu prehliadku a promenádu v plavkách predelila česká speváčka Markéta. Počas zvukovej skúšky Janka Ledeckého so Žentourom vyhlásil Števo Skrúcaný súťaž Miss sympatia 2009 s tradičným scenárom. Finalisky sa za pomoci SBS-károv nechali zniesť do davu, kde ich úlohou bolo vyzbierať najväčšiu sumu pre Združenie ľuďom na pomoc s mentálnym postihnutím v Stropkove. Počas porady poroty sa po 18 rokoch vrátil na koncertné pódia Žentour, aby zašumel v publiku so spomienkami na časy, ktoré by partia okolo kapelníka Honzu Černého chcela vrátiť znovu na svetlo sveta.

Prvú šerpu s korunkou odovzdali predseda poroty Miroslav Remeta, poslanec NR SR Stanislav Kubánek a starostka obce Nová Kelča Mária Telepunová v kategórii Miss sympatia. Desať finalistiek vyzbieralo 888, -EUR a najvyššou sumou, 240, -EUR, prispela do spoločného banku Ivana Dopiráková. Atmosféra postupne hustla a do očakávania davu honoroval M. Remeta titulom II. vicemiss Emu Ďuricovú. V elektrizujúcom napätí sa z ocenenia I. vicemiss mohla tešiť Adriana Skalková.

„Budem pokračovať v číselnej postupnosti (prvé tri ocenené finalistky mali čísla 5, 6, 7, pozn. red.). Miss Domaša 2009 sa stáva finalistka s číslom 8 Diana Chudíková, “ hodil rukavicu fanúšikom 23-ročnej Michalovčanky M. Remeta.

Miss Domaša 2009 Diana Chudíková sa už môže pýšiť titulom Miss plavky Zemplínska Šírava a Miss sympatia plavky Zemplínska Šírava. Študentka Prešovskej univerzity so zameraním na politológiu, nemecký a anglický jazyk sa príležitostne venuje modelingu a medzi svojimi záľubami uvádza cestovanie, spoznávanie nových krajín, cudzie jazyky, hudbu, zvieratá a klasickú literatúru.

„Moje pocity sú o to viac úžasné, že vyhlásenie výsledkov je pre mňa prekvapením zmiešaným s dojatím. Celá súťaž Miss Domaša 2009 sa niesla v príjemnej atmosfére, k čomu sme sa snažili prispieť tým, že sme vytvorili naozaj výbornú partiu. Organizátori dokonca konštatovali, že sme lepší kolektív ako pred rokom. Každá z finalistiek sa prišla v prvom rade zabávať bez toho, aby sme potrebovali riešiť rivalitu. Dievčatá sa báli najmä rozhovoru, no najviac odvahy si vždy pýta promenáda v plavkách. Verím však, že sa nám podarilo všetko zvládnuť a ľudia neoľutovali, že strávili večer v našej spoločnosti, “ vyznala sa zo svojich pocitov Miss Domaša 2009 Diana Chudíková.

S priebehom súťaže bol spokojný aj predseda poroty Miroslav Remeta. Jeho úlohou bolo pripraviť súčet bodov od ostatných členov poroty, ale nezabudol ani na vlastný názor, ktorý nakoniec kopíroval konečné výsledky. „Za 11 rokov, čo som predsedom poroty, som sa naučil, že nie sme celoslovenská súťaž, hoci naše dievčatá sa presadili aj v národných projektoch, lebo Východniarky mali a majú vždy dobré meno. Nikdy si nevyberám jednu favoritku, ale vytipujem si 3 – 4 finalistky, medzi ktorými nechávam minimálne rozdiely. Môžem povedať, že ani tohto roku som sa nesklamal, pretože moja trojica kandidátok na titul Miss Domaša bola presne v spektre, kde som ich očakával, “ komentoval výsledky M. Remeta.

Najviac práce počas súťaže mal moderátor Štefan Skrúcaný. Na jeho pleciach ležala atmosféra v publiku, pohoda dievčat odštartovaná rozhovormi a s M. Čekovským si stihol ešte strihnúť Lady Carneval. „Pokiaľ súťaž moderujem, dievčatá nevnímam ako súťažiace a nevidím medzi nimi rozdiely, lebo sa im snažím pomôcť rovnakým dielom. Moje pocity si s výrokom poroty konfrontujem až po vyhlásení výsledkov. Tento rok bola finálová desiatka naozaj vyrovnaná a môj názor sa stotožňuje s výrokom poroty, hoci na stupni víťaziek by som si vedel predstaviť napr. Miss sympatia, “ komentoval Miss Domaša 2009 Š. Skrúcaný.

Herec, spevák a moderátor v jednej osobe Š. Skrúcaný má so súťažami krásy viac ako bohaté skúsenosti, pretože si vyskúšal rôzne pozície od člena poroty až po jej predsedu a podľa vlastného odhadu má v úlohe moderátora na konte viac ako 30 „missiek“. „Najviac ma pobavil výrok predsedu poroty Miss plavky Zemplínska Šírava, ktorý chcel povedať, že finálová zostava bola vyrovnaná. Nakoniec však povedal - tento rok rozhodovali u dievčat iba chlpy. Veľmi sa mi to páčilo, lebo človek mal pocit, že sa nedepilovali celý rok, “ vylovil v spomienkach Š. Skrúcaný.

Slovenskú krásu prišli na Domašu obdivovať aj českí priatelia z Airfar a Žentour s Jankom Ledeckým. Práve návrat Žentouru na koncertné pódia pútal najväčšiu pozornosť, veď kapela odohrala posledný koncert v roku 1992. Po prvom vlastnom albume Na ptáky jsme krátky pridal J. Ledecký ďalších desať sólových platní, založil divadlo Kalich a napr. jeho Hamlet má za sebou 320 repríz v Soule. Hoci momentálne pracuje na muzikáloch Galileo a Othelo, kvôli čomu práve v týchto dňoch odlieta do USA, stíha na základe prianí fanúšikov oživiť aj legendu so značkou Žentour. „Mám precestovaný celý svet, ale to, čo máte na východe, sa nikde inde nájsť nedá. Ťažko sa tomu verí, koľko nádherných žien na Slovensku stretávam, ale vysvetľujem si to genetikou. V Prahe sa mixujú Slovania s Germánmi, u vás je to však iné. História už prebolela, ale stále platí, že Avari, Mongoli, Tatári, Turci, či Rimania tu niečo nechali. Máte úplne iný genofond, preto si vaše dievčatá vážte a opatrujte, lebo máte najkrajšie ženy na svete, “ odkázal Slovákom Janek Ledecký.
Miss Domaša 2009 uzavreli ohňostroj, Horkýže Slíže, Heľenine oči a dance party.

Smutnou čiarkou ostáva iba tragická udalosť z piatkového popoludnia, kedy si vodná nádrž vypýtala ďalšiu mladú dušu, ale od prvého koncertu už celý priebeh nepoznačili žiadne nepríjemné momenty. Ľudia sa prišli baviť a preto svoju pozornosť venovali iba dianiu na pódiu. „Aj posledná udalosť na Pohode potvrdila, že musíme robiť akcie, ktoré budú bezpečné a jednoduché pre ľudí. Areál v N. Kelči sme vyberali práve preto, aby sme naplnili všetky bezpečnostné kritéria. Najdôležitejším argumentom bol komfortnejší prístup k hlavnej ceste. Myslím si, že je to výborné miesto a verím, že nikto neostal sklamaný. Ako poďakovanie všetkým, ktorí prišli, sme pripravili veľkolepý bonusový koniec s, v tomto roku, najväčším ohňostrojom na Slovensku, “ uzavrel Miss Domaša 2009 Miroslav Remeta.

(Imrich Makó, foto: Daniel Lanščák)

Miss Domaša 2009
Miss sympatia
Miss Domaša 2009
I. vicemiss
II. vicemiss
Miss sympatia
Miss sympatia 2
Marián Čekovský
Janek Ledecký
moderátor Štefan Skrúcaný
Spoločné foto finalistiek Miss Domaša 2009
Súvisiace články
22.7.2010 Hľadá sa Bukóza Holding Miss Domaša 2010
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK