Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

S Komunitnou nadáciou upratovali sídlisko

Aj keď sa verejného poveľkonočného upratovania, zorganizovaného 28. apríla Komunitnou nadáciou v Prešove na najväčšom miestnom sídlisku Sekčov, zúčastnilo asi len 30 brigádnikov, riaditeľka nadácie Katarína Minárová vyjadrila s ňou spokojnosť.

Pre tento za posledné roky najnižší počet účastníkov už šiesty rok nadáciou organizovanej brigády nebolo totiž veľmi čo na prácu. Za štyri hodiny dali do poriadku verejný priestor za supermarketom Billa a niekoľko vnútroblokových priestorov až po kostol Krista Kráľa. Riaditeľka informovala, že sídlisko je na prekvapenie podstatne čistejšie ako po minulé roky, čo je výsledok práce ľudí na vytvorených verejnoprospešných miestach.

Komunitná nadácia v Prešove pracuje od roku 1996 a okrem finančnej podpory občianskych aktivít formou grantových programov realizuje aj vlastné projekty, ktorých cieľom je budovanie komunitného charakteru života v Prešove. Takéto brigády zorganizuje za rok vždy v dvoch termínoch, v aprílovom a v septembrovom, v druhom termíne ako súčasť celosvetovej kampane Vyčistíme svet.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK