Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Objavujeme prešovskú renesanciu

Už v túto sobotu a nedeľu sa pre všetkých zvedavcov opäť odhalí niečo z histórie mesta.

Objavujeme prešovskú renesanciu

Pokračovanie cyklu putovaní po tajoch minulosti s názvom „Objavovanie Prešova“ nesie názov „Čo Prešovu priniesla renesancia? “ Najbližší víkend teda ponúka zaujímavé potulky mestom s odbornými sprievodcovskými službami.

Historičky a zároveň odborne fundované sprievodkyne PhDr. Darina Petranská a Mgr. Andrea Sivaničová pozývajú na ďalšie zaujímavé stretnutie z cyklu „Objavovania Prešova“. „Tentokrát bude témou renesancia v Prešove, ktorá šla ruka v ruke s reformáciou. Napriek tureckej hrozbe a reťazi protihabsburských povstaní to boli časy hospodárskej prosperity, premietnuté do výrazného stavebného boomu, vďaka ktorému bol Prešov označovaný ako Malá Viedeň či Malé Lipsko, “ naznačujú, o čom bude reč na augustovom podujatí.

Záujemcovia o nové poznatky z histórie mesta sú srdečne pozvaní na podujatie, ktoré sa uskutoční v dvoch termínoch v sobotu 8. 8. 2009 so začiatkom o 10:00 hod. pred Mestským úradom na Hlavnej 73 (sprevádza PhDr. Darina Petranská) a v nedeľu 9. 8. 2009 o 14:00 hod. (sprevádza Mgr. Andrea Sivaničová).

Lístky si môžete zakúpiť v Mestskom informačnom centre za 1,29 € alebo priamo na mieste stretnutia za 1.49 €. Poslušné detičky môžu prísť naďalej ZADARMO !

Pre tých, ktorí si nestihli zakúpiť publikáciu „Objavovanie Prešova I." autorky PhDr. Dariny Petranskej, táto publikácia je k dispozícií na predaj v Mestskom informačnom centre. Niekoľko výtlačkov bude k dispozícií aj počas sobotného a nedeľného „Objavovania“.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK