Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tlačová konferencia primátora 24.7.2000

Primátor mesta Prešov Ing. Juraj Kopčák okrem iného informoval o tom, že viaceré obce Prešovského okresu majú záujem, aby do nich premávala mestská verejná doprav, ktorú zabezpečuje Dopravný podnik mesta Prešov (DPmP).

Malo by ísť o tzv. druhé tarifné pásmo. Starostovia obcí musia dať svoje požiadavky a dohodnúť sa s Dopravným podnikom. Ak by ale autobusy premávali aj do vzdialenejších obcí, išlo by už o prímestskú dopravu a s ňou súvisia iné pravidlá pokiaľ ide o dotačnú politiku z príslušného rezortného ministerstva.

Spoločné hliadky príslušníkov mestskej a štátnej polície, ktoré sa už stali súčasťou nášho každodenného života a značne prispeli k zníženiu trestnej činnosti, budú opätovne obnovené od septembra t.r. V tejto súvislosti odpovedal primátor aj na otázky novinárov o pripravovanej inštalácii dvoch kamier, ktoré budú monitorovať "život" v centre mesta. Tie budú inštalované na hoteloch Senátor a Dukla. Vláda na spomínaný kamerový systém vyčlenila takmer 1 milión korún a ten by sa mal výraznou mierou pričiniť o zvýšenie bezpečnosti v centre města. V súčasnosti sa pripravuje zmluva o prevode vyčlenených finančných prostriedkov z Okresného úradu na mesto.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK