Utorok, 21. máj 2024
Meniny má Zina | zajtra Júlia, Juliana

Atak z kola von...

Za krásneho slnečného počasia pokračoval GRANITO Cup štvrťfinálovými stretnutiami, ktoré sa tešili peknej diváckej kulise. O najväčšie prekvapenie sa postaral Chaos Gemor Team, ktorý hneď v úvodnom meraní síl vyradil FK Atak Mideo. Pre Atak je to už druhé veľké pohárové sklamanie, keď rovnako dopadol aj v minulej sezóne.

Napriek tomu začal favorit dobre a viedol 1:0. Chaos sa postavil na nohy po troch hrubých chybách súpera a otočil na 1:3. Keď v závere polčasu po mnohých nevyužitých šanciach Ataku kuriózne dosiahol aj štvrtý úspech, začalo sa schyľovať ku prekvapeniu. V druhej časti hry Atak vyvinul veľký tlak, dva krát znížil, ale vždy vzápätí inkasoval. Chaos podržal aj výborný brankár Vaško a šťastie sa definitívne od Ataku odklonilo. Ten s Chaosom prehral po prvý raz vôbec, ale výsledok 3:7 je podľa priebehu zápasu preňho príliš krutý. Oveľa dramatickejšie sa vyvíjalo stretnutie MS - Dubník. Favoritom bol jesenný líder a obhajca striebra z minulej sezóny, celok Dubníka. Obe družstvá vychádzali z pozornej obrany, čo sa prejavilo na celkovej výške skóre. Rozhodujúci moment sa odohral v závere zápasu, jediná chybička v defenzíve MSI znamenala vedenie súpera 2:1 a nakoniec rozhodla, hoci nemusela, aj o postupe Dubníka. V samotnom závere MSI dosiahli gól znamenajúci predĺženie, avšak pre údajnú ruku nebol uznaný a semifinálové dvere sa pre MSI definitívne zavreli. Oveľa jednoznačnejší priebeh mali zostávajúce duely. Fotocolor Šváby sa síce polčas trápil s Elmontom Floxom a vyzeralo to na napínavý priebeh aj v druhom dejstve. V ňom sa však už prejavila vyššia herná kondícia i kombinačné schopnosti Fotocoloru, ktorý dosiahol vôbec najvyššie štvrťfinálové víťazstvo 9:3. Veľké očakávania početní diváci vkladali do mladého mužstva Pulp, ktoré si zmeralo sily s ostrieľaným MARTINOM. Vari všetci prítomní boli z výkonu nádejí prešovského futbalu sklamaní. Pulp hral komplikovane, jeho individuálne vyspelí hráči sa vybíjali v tvrdohlavých atakoch do zhustenej obrany MARTINA a nedokázali poriadne zakombinovať. Naopak MARTIN sa vypol k výbornému výkonu a rozhodnúť mohol už v prvom dejstve. Avšak z vari desiatich - dvanástich vyložených príležitostí premenil iba tri. V druhej časti hry sa Pulp čiastočne zlepšil, no ku výkonom ktoré podával v skupine sa nepriblížil ani náhodou. Pokračoval festival zahodených príležitostí a MARTIN postupom času už iba kontroloval priebeh zápasu. Pulp v závere rezignoval a zaslúžene podľahol 2:6.

Program semifinále (hrá sa na dve stretnutia):

Sobota, 9.20 h: Chaos Gemor Team - Fotocolor Šváby (G), 10.30h: Dubník - MARTIN (G).

Nedeľa, 9.20 h: MARTIN - Dubník (P), 10.30 h: Fotocolor Šváby - Chaos Gemor Team (P).

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK