Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Prešov má opäť živé MIC

S ambíciou skĺbiť všetky možnosti komunikácie s návštevníkmi Mestského informačného centra (MIC) v Prešove otvorili 22. júla nanovo jeho prevádzku v budove na pešej zóne v tomto krajskom meste. Nový prevádzkovateľ centra Granito Comp, s. r. o., ktorý vyšiel ako víťaz z výberového konania vypísaného primátorom Prešova, za návštevníkov považuje aj všetkých tých, ktorí zavítajú na oficiálnu internetovú stránku mesta Prešov www.presov.sk.

Aj tú budú spravovať a chcú z nej vytvoriť plnohodnotné médium. Konateľ spoločnosti Marián Zvolenský uviedol, že najprv v 2. štvrťroku t. r. ponúkli samosprávnym orgánom Prešova tvorbu webovej stránky, ktorá doteraz bola vo veľmi žalostnom stave. Vzápätí na to prišlo spomínané výberové konanie, a tak sa podľa M. Zvolenského "všetko samo dokopy ponúklo". Na projekte spolupracovala spoločnosť s lokálnym internetovým providerom prešovskou spoločnosťou Vadium. Na tomto spojení ocenil fakt, že potenciálni konkurenti nešli proti sebe, ale v oblasti informačných technológií začali spolupracovať.

Granito Comp., s. r. o, podpísalo zmluvu s mestom Prešov o prevádzkovaní MIC 22. júna na dobu neurčitú. Primátor Prešova Juraj Kopčák pri slávnostnom otvorení konštatoval, že "spadol mu veľký kameň zo srdca" obnovením činnosti MIC. Navyše potešila ho nová webová stránka, ktorá bude podľa neho jednou z možností ako naplniť zákon o slobodnom prístupe k informáciám v podmienkach prešovskej samosprávy.

MIC na Hlavnej ulici č. 67 bude otvorené každý deň v týždni. V porovnaní so stavom pred jeho zavretím na prelome jari a leta t. r. pribudla ešte aj internetová kaviareň. Dnes ju medzi prvými využili a ocenili turisti z USA. V MIC sú zamestnané dve pracovníčky, ktoré aktívne ovládajú angličtinu a nemčinu, navyše vedúci MIC dokonale hovorí po taliansky. Informácie záujemcovia dostanú aj na bezplatnej telefónnej linke 16 186.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK