PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/4795/volici_obdrzali_oznamenie_o_prezidentskych_volbach.html

Voliči obdržali oznámenie o prezidentských voľbách

Tento týždeň sa uskutočnilo 1. zasadnutie okrskových volebných komisií pre voľbu prezidenta Slovenskej republiky. Zložením sľubu sa ujalo svojej funkcie 997 členov.

Občania zapísaní v stálom zozname voličov obdŕžali oznámenie o všetkých dôležitých informáciách, ktoré sa týkajú voľby prezidenta SR. „Okrem informácie o mieste a čase voľby prezidenta každý volič v tomto oznámení nájde aj informácie o spôsobe hlasovania, “ približuje obsah zásielky JUDr. Beáta Findišová, z mestského úradu. „Ak občan neobdŕžal toto oznámenie, prípadne ak zistil, že údaje v ňom uvádzané sú chybné, mal by navštíviť námietkovú kanceláriu zriadenú na Mestskom úrade v Prešove na Jarkovej ulici 26. Na tomto mieste si volič môže overiť, či je správne zapísaný v zozname voličov a namietať nesprávnosti, prípadne žiadať o doplnenie údajov alebo vykonanie opráv. Opravy budú vykonané ihneď, ale ak s relevantných podkladov bude zrejmé, že občana nie je možné do zoznamu voličov zapísať, mesto vydá o tom písomné rozhodnutie“ konštatuje B. Findišová. Voliči môžu žiadať o nápravu nezrovnalostí do 20. 3. 2009.

Volič, ktorý nebude môcť voliť vo volebnom okrsku, do ktorého patrí podľa miesta trvalého pobytu, môže Mestský úrad v Prešove požiadať o vydanie voličského preukazu. Ten ho oprávňuje k tomu, aby svoje právo voliť prezidenta SR využil v ktoromkoľvek inej volebnej miestnosti na území Slovenskej republiky. Žiadosť o vydanie voličského preukazu môže doručiť osobne, alebo poštou na adresu Kancelárie prvého kontaktu.

Všetky dôležité informácie o prezidentských voľbách sú uverejnené na web stránke mesta Prešov v sekcii VOĽBA PREZIDENTA SR 2009.

 
26.2.2009 | Pridal: Orin | Politika | čítané: 1988 krát