Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Príprava priemyselných zón

Komplexná príprava priemyselných zón pre budúcich potencionálnych zahraničných investorov bola na programe ďalšieho pracovného stretnutia, ktoré zvolal na prešovskú radnicu primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.

Zúčastnili sa na ňom primátor Košíc JUDr. Zdenko Trebuľa, rektor Technickej univerzity v Košiciach prof. Ing. Ján Sinay, CSc., prednosta Krajského úradu v Prešove Ing. Jozef Polačko, rektor Prešovskej univerzity v Prešove prof. PhDr. Karol Feč, CSc., poslanec NR SR za SDK Ing. arch. Jozef Kužma a ďalší.

Oboznámili sa navzájom s jednotlivými lokalitami, a to nie len v katastrálnom území Prešova a Košíc, ale aj v ich blízkom okolí, ktoré by boli najvhodnejšie na vybudovanie priemyselných zón v úzkej náväznosti na už existujúcu infraštruktúru, prípadne také oblasti, ktoré by si nevyžadovali ďalšie veľké investície. Účastníci stretnutia vytypovali tri lokality v katastrálnom území Prešova a dve na území Košíc, na ktorých budú už v najbližších dňoch spoločne pracovať príslušné odborné tímy oboch metropol. Príprava priemyselných zón by mala byť súčasťou stratégie rozvoja Prešovského a Košického kraja.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK