Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V kraji zaevidovali v priebehu týždňa 14.173 prípadov chrípky

Prešov 20. februára (TASR) – Lekári v Prešovskom kraji zaevidovali počas ôsmeho kalendárneho týždňa 14.173 pacientov, u ktorých sa prejavili príznaky chrípky alebo iných akútnych respiračných ochorení.

Podľa aktualizovaných štatistických údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) sa počet pacientov oproti minulému týždňu zvýšil o 940. Zástupkyňa regionálnej hygieničky RÚVZ v Prešove Slávka Zakuťanská dnes informovala, že chorobnosť v kraji sa pohybovala na úrovni 2730,13 prípadov na 100.000 obyvateľov.
Vzhľadom na prekročenie počtu chorých uzatvorili v 13 okresoch Prešovského kraja v priebehu tohto týždňa 12 materských, 25 základných a desať stredných škôl. Najviac ich bolo v okrese Vranov nad Topľou, kde bola prerušená prevádzka deviatich školských zariadení.
Zakuťanská uviedla, že vzhľadom na začínajúce sa školské prázdniny na východnom Slovensku a pomerne priaznivé poveternostné podmienky sa dá očakávať v priebehu nasledujúcich dní zníženie chorobnosti. Chrípka momentálne najviac postihuje vekovú kategóriu 15 - 19 rokov. U pacientov sa prejavuje hlavne bolesťou hrdla, vysokými teplotami a kašľom.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK